Εικαστική έκθεση με τίτλο Mat(t)er/nity στα ΓΑΚ Ηπείρου

Το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών και η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση με τίτλο Mat(t)er/nity.

Εγκαίνια: 14 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:30 στα ΓΑΚ – Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ηπείρου.
Όπως σημειώνει σε σχετική ενημέρωση Δρ. Μάρθα Γ. Παπαδοπούλου Διευθύντρια Γ.Α.Κ. – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου «Στους επιβλητικούς χώρους πολιτισμού του εμβληματικού Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου, στο λιθόκτιστο ορθογώνιο οικοδόμημα των Γ.Α.Κ., φιλοξενείται η εικαστική έκθεση με τίτλο Mat(t)er/nity του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών και της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή το 16o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής & Γυναικολογίας.

Οι εικαστικές μορφές των έργων, όψεις της μητρότητας και της γονεϊκότητας επιτελούν ένα τεράστιο έργο με διπλή ιδιότητα: ανασύρουν και προβάλλουν τη μοναδική συγκροτημένη συλλογή του Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνά Πασχόπουλου και με τη γνώση και οξυδέρκεια των φοιτητών συσπειρώνουν υλικά, μηχανήματα, εργαλεία, εκκρίσεις και ορμόνες και αναδεικνύουν τη συγγένεια που προκύπτει και αναπτύσσεται ανάμεσα σε μια μητέρα/ένα γονιό με το παιδί.

Θερμότατα ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της έκθεσης και τους συνεργάτες για τη συναντίληψη και την άψογη συνεργασία σε όλα τα στάδια του έργου».