Εκδήλωση Γευσιγνωσίας από την ΕΤΑΝΑΜ «Το Βιολογικό Τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδος»

Αναστασία Σίμου: σκοπός να αναδείξουμε τον πλούτο και τη μοναδικότητα των τοπικών μας προϊόντων

Κρασιά, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέατα, κοτόπουλο, μέλι, γλυκά του κουταλιού, χαβιάρι, χέλια, λαβράκι, χαβιάρι, εμφιαλωμένο νερό, ελιές, υπέροχες γεύσεις και μοναδικά προϊόντα που παράγονται στην Άρτα ήταν τα προϊόντα που αρουσιάσθηκαν στην Εκδήλωση Γευσιγνωσίας από την ΕΤΑΝΑΜ «Το Βιολογικό Τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδος».

Πολλές ήταν οι τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας σε τραπέζια τα ξεχωριστά και ποιοτικά τους προϊόντα: Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΚΑΡΑΛΗΣ, Οίνοι και Αποστάγματα ΟΙΝΕΜΟΣ, AMVRELIA KONTODIMAS ελιες, νερά ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, JIMA κρασιά , GATSIOS ποτοποιία , PHILIPPOS FLAVORS ελιές V.GEITONAS καπνιστό Χέλι , SUPERΑΓΟΡΑ ΚΡΕΑΤΩΝ ΓΙΟΛΔΑΛΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΣΙΟΥΝΗΣ, THESAURI ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Χαβιάρι , ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ γλυκα κουταλιού, αρτοποιεία ΣΟΥΛΗΣ.

 

Η Πρόεδρος ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α. Αναστασία Σίμου Τάσιου στον χαιρετισμό της ανέφερε:
«Αγαπητοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι της τοπικής παραγωγής,
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω εκ μέρους της ΕΤΑΝΑΜ στην αποψινή εκδήλωση γευσιγνωσίας, η οποία εντάσσεται στο Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Το Βιολογικό Τραπέζι της Νοτιοδυτικής Ελλάδος».

Η σημερινή μας συνάντηση έχει σκοπό να αναδείξει τον πλούτο και τη μοναδικότητα των τοπικών μας προϊόντων, να δώσει φωνή στους μικρούς παραγωγούς και επιχειρηματίες της περιοχής, και να αναπτύξει γέφυρες συνεργασίας και εξωστρέφειας για το μέλλον.

Μέσα από τη γευσιγνωσία και την άμεση επαφή με τα προϊόντα του τόπου μας, της Άρτας μας, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή, ενισχύοντας την τοπική οικονομία με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Παράλληλα, αναδεικνύουμε τον γαστρονομικό τουρισμό ως έναν στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση, την ποιότητα των βιολογικών προϊόντων και την αυθεντικότητα της εμπειρίας που προσφέρει ο τόπος μας.

Ο γαστρονομικός τουρισμός δεν είναι απλώς ένα μέσο προβολής της τοπικής κουζίνας, αλλά μια ουσιαστική γέφυρα πολιτισμού, βιωματικής εμπειρίας και τοπικής ταυτότητας που μπορεί να ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μας.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες παραγωγούς και επιχειρήσεις για τη συμβολή τους, καθώς και τους συνεργάτες μας στις υπόλοιπες περιοχές της διατοπικής συνεργασίας για την κοινή μας προσπάθεια.

Εύχομαι καλή απόλαυση, εποικοδομητικές συζητήσεις και μια δημιουργική συνέχεια σε όλους!

Η ΕΤΑΝΑΜ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή στηρίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα με στόχο ο καταναλωτής να έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς και να γνωρίσει τα προϊόντα τους».