Εκδήλωση στο Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας

Βούλα Πατουλίδου και Αντώνης Παπακωνσταντίνου συναντώνται με μαθητές
Μία εκδήλωση με ιδιαίτερο νόημα περιμένει τους μαθητές του Δήμου Αρταίων, αφού την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και ο Δήμος Αρταίων διοργανώνουν συνάντηση με την Βούλα Πατουλίδου, την Χρυσή Ολυμπιονίκη στο αγώνισμα των 100 μέτρων μετ’ εμποδίων και τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, πρωταθλητή Ευρώπης στο ελαφρό σκιφ ανδρών στην κωπηλασία.
Η συνάντηση έχει στόχο να μυηθούν οι νέες και οι νέοι στις αξίες τους αθλητισμού και να μάθουν πως ο αθλητισμός σε νεαρή ηλικία μπορεί να είναι ένα πραγματικό εφόδιο σε όλη την ενήλικη ζωή τους.
Η εκδήλωση εντάσσεται στον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και ο Δήμος Αρταίων έχει προβλέψει για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς το Κλειστό Γυμναστήριο.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία φυσικά με Πρωτοβάθμια, είναι οι νέοι της Άρτας να εμπνευστούν μέσα από την γνωριμία τους με σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν γράψει ιστορία στον παγκόσμιο αθλητισμό και να συνομιλήσουν μαζί τους για θέματα όπως η αναγνώριση της νίκης και της ήττας, η επιμονή στην επίτευξη στόχων κλπ.

Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων, στα πλαίσια προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας των δημοτών του, εφάρμοσε και φέτος πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και λοιπών επιβλαβών εντόμων με τελευταία εφαρμογή στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών περιλάμβανε τέσσερις (4) κύκλους ψεκασμών εφαρμογών στις εστίες διαχείμασης και αναπαραγωγής των κουνουπιών, με επίγειους ψεκασμούς σε φρεάτια ομβρίων υδάτων, σε κοινόχρηστος χώρους, σε παραποτάμιες περιοχές, στη βλάστηση επί των πάρκων, των πλατειών, εκκλησιών και παιδικών χαρών σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων.
«Ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα το πρόγραμμα των τακτικών ψεκασμών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρταίων, καθώς μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια η δημόσια υγεία και η ασφάλεια όλων των δημοτών μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτασρίνης.

500 χιλιάδες για έργα αγροτικής οδοποιίας 
Η διαδικασία της δημοπράτησης ανοίγει για το έργο βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Υπουργείου.
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την μελέτη οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν σε αγροτικούς δρόμους των Κοινοτήτων Αμφιθέας, Πεδινής, Αμπελιάς και Νεοκαισάρειας.
Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνεται η ποιότητα και η ασφάλεια χρήσης του αγροτικού οδικού δικτύου και αναβαθμίζεται η πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα.
Με τον τρόπο αυτό στηρίζονται άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της τοπικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ολοκληρώσει ή έχει σε εξέλιξη έργα αγροτικής οδοποίας που χρηματοδοτούνται από άλλα προγράμματα.

Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ενημερώνει το κοινό ότι από τη Δευτέρα 03.10.2022 το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα είναι επισκέψιμο σύμφωνα με το παρακάτω ωράριο: Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8:30-17:00
Τρίτη: κλειστό.
Πληροφορίες: 26650.28539
Website: www.igoumenitsamuseum.gr
e-mail: efathe@culture.gr
Τιμή εισιτηρίου: ολόκληρο 4€, μειωμένο 2€
Στο Μουσείο υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ)

Followgreen Δήμου Ιωαννιτών
«Παίξε & Κέρδισε Δώρα –ZeroWaste οικολογικές πρακτικές»
Το Followgreen Δήμου Ιωαννιτών μας καλεί να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τον ZeroWaste τρόπο ζωής. Μαθαίνουμε πως μέσα από απλές καθημερινές πρακτικές μειώνουμε το πλαστικό μας αποτύπωμα.
ΛάβεμέροςστοGreenMission
«ZeroWaste οικολογικές πρακτικές»
& Κέρδισε ένα Γυάλινο Οικολογικό Ποτήρι
www.followgreen.gr/ioannina/Mission/Single/3283
Κάθε μήνα, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – GreenMission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση.