Εκδήλωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ και της ΟΑΣΝΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συζήτηση, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, στο Εργατικό Κέντρο Άρτας. Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον Γιώργο Παπασωτηρίου, ερευνητή – δημοσιογράφο, συγγραφέα του βιβλίου «το ματωμένο θέρος του 1882». Τοποθετήσεις έγιναν από το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με ομιλία της Λαμπρίνας Σκορίλα, αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Άρτας, του Μπάμπη Πεσλή, από την διοίκηση της Ο.Α.Σ.Ν.Α., ενώ παρέμβαση έκανε και ο ερευνητής Φώτης Βράκας.

Εκδήλωση του ΚΚΕ
Η Κομματική Οργάνωση Άρτας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει σύσκεψη εργατοϋπαλλήλων την Τετάρτη 3 Μάη στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στο Κομμένο ο Στέργιος Αράπογλου

Στις 29/4 ο Σπαρταθλητής γιατρός του ΕΣΥ, ειδικός χειρουργός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και διδάκτορας της Ιατρικής σχολής στο ΑΠΘ κ. Στέργιος Αράπογλου έφθασε στο Κομμένο Άρτας. Ξεκίνησε από τον Έβρο και θα διανύσει 3000χλμ μέσα σε 50 ημέρες, όπου θα τερματίσει στο Λασίθι Κρήτης, περνώντας από Μαρτυρικές πόλεις και χωριά.
Ο τερματισμός ήταν το Κομμένο αφού ξεκίνησε από τη Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων. Αφού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, μίλησε για το ολοκαύτωμα του Μαρτυρικού Κομμένου και στην συνέχεια διάβασε το προσκλητήριο νεκρών.

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου και σε χωριά του Δήμου Δωδώνης

Επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος, συνοδευόμενοι από τον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Σπέγγο. Συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ανεπαρκή στελέχωση και το φόρτο εργασίας που έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις σε βάρος των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, οι υποψήφιοι βουλευτές παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή ώστε να προχωρήσουν μόνιμες και αξιοκρατικές προσλήψεις, αύξηση των μισθών και του αφορολόγητου.
Την ίδια ημέρα, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Στέφος πραγματοποίησαν περιοδεία σε χωριά του Δήμου Δωδώνης. Επισκέφθηκαν καφενεία, ταβέρνες και μαγαζιά σε Κουκλέσι, Τέροβο, Μουσιώτιτσα και Κρυφοβό, όπου συζήτησαν εκτενώς με τους κατοίκους της περιοχής για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογές της 21ης Μάη.

Διαγραφή τοπικού συμβούλου της “Αρτινών Συνεργασία”
Με εισήγηση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αρτινών Συνεργασία”, Χρήστου Τσιρογιάννη και απόφαση των εκλεγμένων μελών της, ο Νικόλαος Τράμπας διαγράφεται από την “Αρτινών Συνεργασία”, διότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση για την ανάδειξη Πρόεδρου Τοπικού Συμβουλίου Aρταίων, ψήφισε τον υποψήφιο κ. Δημήτρη Σελαμτζόγλου της Παράταξης “Δημοτική Αναγέννηση” της κας. Τζένης Ταπραντζή, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρταίων και μέλος της “Αρτινών Συνεργασία”, Αντώνης Καραμπίνας.
Η “Αρτινών Συνεργασία” δεν κάνει αποδεκτή καμία προσπάθεια νοθείας της λαϊκής εντολής των πολιτών και της ψήφου τους. Πόσο μάλλον, όταν η ψήφος για την εκλογή Προέδρου στο Τοπικό Συμβούλιο Άρτας, γίνεται αντικείμενο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.