Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Μνημονίου συνεργασίας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον χώρο του Κ.Π.Κ-Ξενώνα στην οδό Μπελογιάννη 1, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 και ώρα 20.00 όπου θα παρουσιαστεί η παρέμβαση ανακαίνισης από τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ μέσα από έκθεση φωτογραφίας.
Είσοδος ελεύθερη.

Εργασίες στα Δημοτικά Σχολεία 4ο Άρτας και Βίγλας
Τσιρογιάννης: δεν τα ψήφισε η αντιπολίτευση
Μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, η Οικονομική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για ακόμη περισσότερα έργα βελτίωσης και συντήρησης των υποδομών και των σχολείων.
Συγκεκριμένα, μετά από τις παραπάνω εισηγήσεις και αποφάσεις πρόκειται να γίνουν οι εξής εργασίες:
– έναρξη εργασιών στο πρώην Δημαρχείο Αμμοτόπου
– έναρξη των εργασιών της διάνοιξης της πίσω πόρτας του 4ου Δημοτικού,
– τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας
– τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Σχολείο της Βίγλας.
Στην ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, σημειώνεται, πως τα παραπάνω θέματα στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο πέρασαν με εισήγηση και ψήφους της «Αρτινών Συνεργασία» και κατά πλειοψηφία, αφού τόσο οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι Παρατάξεις τις αντιπολίτευσης ψήφισαν αρνητικά. Την ίδια αρνητική στάση κράτησαν και στην Οικονομική Επιτροπή, αφού μέλη της δεν έλαβαν μέρος αν και νόμιμα κλήθηκαν.

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Οδηγοί απορριμματοφόρων στο ….. Ε.Κ.Α.Β.!!!
«Με προχειρότητα και ανευθυνότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, την αδιαμφισβήτητη ανάγκη μόνιμης στελέχωσης των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., ώστε να μη θρηνούμε ανθρώπους είτε γιατί δεν ήρθε εγκαίρως η πολυπόθητη βοήθεια, είτε γιατί «κατέληξαν» με τρόπο απαξιωτικό για την ανθρώπινη ζωή, σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων!!!» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ, που μεταξύ άλλων σημειώνει: «Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που εκδόθηκε χθες προβλέπεται η συγκρότηση μεικτών κλιμακίων στα ασθενοφόρα σε Νησιωτικούς και Ορεινούς Δήμους και στην Κρήτη με… Στρατιωτικούς, Πυροσβέστες και Δημοτικούς Υπαλλήλους, αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρούμε καταρχήν επικίνδυνη την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να κερδίσει «χρόνο» εφευρίσκοντας λύσεις «του ποδαριού» μέχρι να «οργανώσει» και σε αυτό τον τομέα την εκχώρηση των υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β. σε ιδιώτες (…) Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 και ώρα 9.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ( Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα).
Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) και να προσληφθούν άμεσα το αναγκαίο προσωπικό στα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. προκειμένου η Δημόσια Υγεία να παρέχεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή».

Αίτημα από τα Σωματεία Δημοτικών Υπαλλήλων
Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των ΣΜΑ
Αίτημα για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), μετά την ολοκλήρωση της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας, ζητούν τα σωματεία δημοτικών υπαλλήλων Άρτας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.
Σε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων δημοτικών υπαλλήλων Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου Νικόλαο Καλαντζή την Παρασκευή 1 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι έθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη δοκιμαστική λειτουργία (απλήρωτες υπερωρίες, αποζημιώσεις για εργασία κατά τις εξαιρετέες ημέρες και απλήρωτα έξοδα κίνησης, καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας), αλλά και δήλωσαν τη διακηρυγμένη θέση να μην περάσει η λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης σε ιδιώτες. Σύμφωνα με τα Σωματεία, αυτή την περίοδο η δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ γίνεται με προσωπικό που έχει διατεθεί από τους Δήμους μέσω προγραμματικών συμβάσεων, κάποιες από τις οποίες λήγουν στους επόμενους δύο μήνες, ενώ άλλες (όπως των Ιωαννίνων) δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων απαίτησαν από τον πρόεδρο να ξεκινήσει τις ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (αλλαγές στο οργανόγραμμα, επικοινωνία με ΑΣΕΠ κ.λπ.), σημειώνοντας δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια, κάτι που δημιουργεί τετελεσμένα για την ιδιωτικοποίηση των ΣΜΑ.