Εκδήλωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας με το kids save lives

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Άρτας συνδιοργανώνει με το kids save lives και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, διαδικτυακό σεμινάριο πρώτων βοηθειών ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά. Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν γονείς με τα παιδιά τους. Μόνη προϋπόθεση είναι να στείλετε ένα μήνυμα στο info@kidssavelives.gr με τα στοιχεία σας για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Για το σεμινάριο, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. Μετά τη λήξη των περιορισμών διασποράς της πανδημίας covid 19, θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφει ο πρόεδρος Βασίλειος Τζώλος «O Ανθρωπιστικός Οργανισμός “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” στοχεύει στη διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων στις Α’ Βοήθειες & την πρόληψη, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών σε σχολεία & δημόσιους χώρους. Επιδίωξη του Οργανισμού είναι η θεσμοθέτηση μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταυτόχρονη προαγωγή του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο. Το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» που έχει εκπαιδεύσει δωρεάν περισσότερους από 62,000 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 600 περίπου σχολεία, είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Σύσκεψη των παρατάξεων για τον ΦΟΔΣΑ
Σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την περασμενη Παρασκευή, βάση της απόφασης που είχε ληφθεί στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και οι τρεις αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος, Βαγγέλης Πήχας και Βασίλης Βλέτσας που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που άπτονται της λειτουργίας και της σημασίας του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς και προβλήματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα.
Έγινε εκτενής συζήτηση για την λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς και την μελέτη που έχει εκπονηθεί για την λειτουργία τους.
Όλα τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί θα κωδικοποιηθούν από την Δημοτική Αρχή και θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης με την Διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.

Απάντηση σε Αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη περί του Τελωνείου Άρτας
Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την παύση λειτουργίας
Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών είχε καταθέσει την Τρίτη 3.11.2020 η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με θέμα «Αναγκαιότητα Διασφάλισης Λειτουργίας Τελωνείου Άρτας», επισυνάπτοντας την από 20.10.2020 Ανακοίνωση της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, με θέμα «Λειτουργία Τελωνείου Άρτας», με την οποία αναδεικνυόταν η ανάγκη πληρέστερης στελέχωσης του Τελωνείου Άρτας για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκπλήρωση της αποστολής του και σε καμία περίπτωση, πάντως, η αναστολή της λειτουργίας του.
Η βουλευτής Άρτας ζητούσε την άμεση εξέταση της Ανακοίνωσης των Τελωνειακών Υπαλλήλων, την απάντηση και ενημέρωση για τις σχετικές ενέργειες.
Στην απάντηση ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείων Κωνσταντίνος Μουρκίδης, αναφέρει πως δεν εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Ήθη, Δρώμενα και Έθιμα του δωδεκαήμερου της ΗΠΕΙΡΟΥ
Ανθρωπολογικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, με αφορμή τις εορτές του Δωδεκαημέρου, προσκαλεί φίλους του λαϊκού πολιτισμού και της Ηπείρου, ερευνητές της παράδοσης, επιστήμονες του χώρου, φοιτητές και λαογράφους, το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, και ώρα 6:00 μ.μ. στη διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο «Ήθη, δρώμενα και έθιμα του Δωδεκαημέρου στην Ήπειρο: Ανθρωπολογικές και Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις”.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αναγκαία η προηγούμενη εγγραφή των ενδιαφερομένων μέσω της ακόλουθης φόρμας https://forms.gle/bdgbAQGCvZLnuFkF7 , μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, 18/12/2020. Οποιοσδήποτε εγγραφεί, θα του αποσταλεί στο email του, τo πρωί του Σαββάτου, 19/12/2020, ο σύνδεσμoς από όπου θα παρακολουθήσει τη συνάντηση.

Εισηγητές οι: Στάθης Μπάλιας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Λεωνίδας Σωτηρόπουλος, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος-Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, και η Δρ. Κοινωνιολογίας, διδάσκουσα στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρομάχη Μπούνα. Μετά τις εισηγήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διηγηθούν/περιγράψουν το δικό τους βιωμένο έθιμο/δρώμενο, ενώ στην τρίτη ενότητα θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.
Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από πιστοποιημένες διερμηνείς. Ειδικότερες πληροφορίες και προϋποθέσεις εγγραφής στο panepirotikospatras@yahoo.gr / http://www.panepirotikospatras.gr /καθώς και στo τηλέφωνο 6947507235.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα
(14/12 – 20/12/2020 )
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ14/12/2020Δήμος Νικολάου Σκουφά
(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου)18.00-01:00
ΤΡΙΤΗ15/12/2020Δήμος Νικολάου Σκουφά
(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε.Κομποτίου)18.00-01:00
ΤΕΤΑΡΤΗ16/12/2020Δήμος Νικολάου Σκουφά
(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου)18.00-01:00
ΠΕΜΠΤΗ17/12/2020Δήμος Νικολάου Σκουφά
(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε.Κομποτίου)08.00-15:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ18/12/2020Δήμος Νικολάου Σκουφά
(Δ.Ε. Κομποτίου, Αράχθου)08.00-15:00
ΣΑΒΒΑΤΟ19/12/2020Δήμος Νικολάου Σκουφά
(Δ.Ε. Πέτα & Φωτεινό Δ.Ε.Κομποτίου)08.00-15:00

Παράταση υποβολής προτάσεων στην πρόσκληση
«Υποδομές για περιθωριοποιημένες κοινότητες»
Παράταση μέχρι τις 19/02/2021 έλαβε η υποβολή προτάσεων για την πρόσκληση «Υποδομές για περιθωριοποιημένες κοινότητες» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020.
Η πρόσκληση (με δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζηρού, Ιωαννιτών, Πρέβεζας, Πωγωνίου, Σουλίου και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις αυτών) αφορά στην ανάπτυξη ή βελτίωση μικρής κλίμακας υποδομών που θα διευκολύνουν τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά σε «Άκρως υποβαθμισμένες περιοχές», σε «Μικτούς καταυλισμούς» με προβλήματα πολεοδομικής οργάνωσης και με τη συνύπαρξη σπιτιών και πρόχειρων καταλυμάτων και σε «Γειτονιές» οι οποίες βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές του αστικού ιστού σύμφωνα με την συνημμένη χαρτογράφηση των οικισμών/ καταυλισμών των Ρομά.
Έγκριση διακήρυξης έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Ζίτσας»
Τη σύμφωνη γνώμη της, εκφράζει η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για την διακήρυξη και τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Ζίτσας», με προϋπολογισμό 930.000 ευρώ.

Τη Δευτέρα rapidtest μέσα από αυτοκίνητα
στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων

Η Περιφέρεια Ηπείρου με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) ΕΟΔΥ και την 6η ΥΠΕ, προγραμμάτισε διαδοχικούς (δωρεάν) ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapidtest) κορωνοϊού, μέσα από αυτοκίνητο στην πόλη των Ιωαννίνων.
Η έναρξη των ελέγχων θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία απέναντι από το Διοικητήριο της Περιφέρειας και στο ρεύμα με κατεύθυνση προς το Δημαρχείο.
Η λήψη δειγμάτων θα γίνεται εντός των αυτοκινήτων στα οποία θα επιβαίνουν το πολύ έως δύο άτομα (εκτός αν πρόκειται για μέλη ιδίων οικογενειών) και η ενημέρωση των αρνητικών θα γίνεται μέσω μηνύματος.
Επισημαίνεται ότι για τη λήψη δείγματος είναι απαραίτητος ο ΑΜΚΑ και αριθμός κινητού τηλεφώνου.
Για τη μετακίνηση θα πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1 ή να χρησιμοποιείται έγγραφη βεβαίωση επίσης με κωδικό 1 (μετάβαση για ιατρικούς λόγους).
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας στο σημείο ελέγχου, θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 15/12/2020 ημέρα Tρίτη στις 09.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άρτας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου (Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Έπειτα από τροπολογία Αυγενάκη
Ως και το τέλος Μαρτίου η παράταση, για τις αρχαιρεσίες σε Ομοσπονδίες και Ενώσεις
Με τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων», παρατείνεται ως τις 31/03/2021 το χρονικό διάστημα για τη διεξαγωγή των εκλογών σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις και, φυσικά οι θητείες των νυν ΔΣ.
Επιπλέον, καμία Ομοσπονδία ή Ένωση δεν θα μπορεί να προκηρύξει εκλογές πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ημερομηνία που ολοκληρώνεται η παράταση της προθεσμίας για κατάθεση αιτήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.
Η παράταση των προθεσμιών, που είχε αναγγελθεί στις αρχές Νοεμβρίου, εξαιτίας των πανελλαδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα επιτρέψει την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή νόμιμων αθλητικών σωματείων στις αρχαιρεσίες. Και θα διευκολύνει τον συμμετοχικό και δημοκρατικότερο χαρακτήρα τους.

ΓΣΕΕ: ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Μετά τις μαζικές απολύσεις υπό τη μορφή εθελουσίας εξόδου, η τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει το ίδιο έργο απαιτώντας αυτή τη φορά δήλωση παραίτησης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει:
Την πόρτα της εξόδου δείχνει τώρα σε υπαλλήλους της Piraeus Direct Services δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη θέση απορρόφησης τους.
Είναι αδιανόητο μία τράπεζα όπως η τράπεζα Πειραιώς που θέλει να θεωρείται “ηγέτης” στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα της χώρας, να αγνοεί τους εργαζόμενους που την στήριξαν στο έπακρον.
Ζητάμε από την τράπεζα Πειραιώς να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των απολύσεων και να βάλει οριστικό τέλος στους περαιτέρω σχεδιασμούς συρρίκνωσης του προσωπικού, όπως και αν αυτό το βαφτίζει.
Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν απλοί θεατές σε ένα έργο που καταστρέφει τη ζωή τους.

Πληρωμή των 800 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου 2020 
Από το βράδυ της Παρασκευής 11/12/2020 θα πιστώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή το μήνα Νοέμβριο 2020.
Πιο συγκεκριμένα το ποσό των 800 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο 2020.
Οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή λιγότερο διάστημα τον μήνα Νοέμβριο 2020, θα υπολογίσουν την αποζημίωση προς 26,66 ευρώ την κάθε ημέρα αναστολής.
Με την καταβολή αυτή ολοκληρώνονται οι πληρωμές μηνός Νοεμβρίου 2020 των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, καθώς και των πληττόμενων.
Το συνολικό ποσό για τις αναστολές Νοεμβρίου 2020 ανέρχεται σε 439,975 εκ. ευρώ και αφορά 674.871 εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως με τις παραπάνω πληρωμές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).
Επίσης, 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.
Τέλος, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.