Εκδηλώσεις από το Κέντρο Πρόληψης Άρτας

Τελευταία όλο και συχνότερα γινόμασθε μάρτυρες περιστατικών βίας στο σχολείο, στην οικογένεια, στον δρόμο, στα γήπεδα και εκτός γηπέδων, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κέντρο Πρόληψης Άρτας. Οι νέοι μας αντιδρούν ολοένα και πιο βίαια σε πολλές περιπτώσεις και με ασήμαντες αφορμές.
Με την εξέλιξη δε πολεμικών συγκρούσεων στην γειτονιά μας (Ουκρανία) και λίγο μακρύτερα (Παλαιστίνη) όλοι μας εθιζόμεθα σε σκηνές ιδιαίτερα βίαιες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ψυχισμό του καθένα και της καθεμιάς.(…) Ο αγώνας ενάντια στη βία είναι συνεχής, απαιτεί την συμμετοχή όλων μας, πολιτών & φορέων και οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτος.

«Στην Πρόληψη Αγκαλιά-ΖΟΥΜΕ τη Ζωή!»
Η26η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για το 2024 προγραμματίζει:
Τετάρτη 3/7/2023 -9:30 π.μ.-11:30 μ.μ.
Ενημερωτικό Περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στο ύψος των οδών Σκουφά & Νόρμαν
Πέμπτη 4/7/2024 – 7:30 μ.μ.
Καλλιτεχνικό Εργαστήριγια παιδιά ¨Διακοσμητικής Μάσκας¨
στην οδό Σκουφά & Νόρμαν 13 στον Πεζόδρομο (Πλατεία Κακκαβά)

Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων, την Ιερά Μητρόπολις Άρτης & την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
*Δωρεάν συμμετοχή
Πρόκειται για καλλιτεχνικό εργαστήρι εικαστικής δημιουργίας με κατασκευή διακοσμητικής μάσκας με πηλό και ζωγραφική.

Το κάλεσμα- γιορτή είναι για όλους τους φίλους του Κ.Π.Ν. Άρτας από όλες τις ομάδες σχολικής ηλικίας και ο στόχος είναι μέσα από την συνύπαρξη όλων των νέων φίλων της σχολικής χρονιάς 2023 -2024 η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών.
Αυτό που προτείνουμε με το εργαστήρι κατασκευής-ζωγραφικήςμάσκαςείναι μέσα από την δυναμική των συναισθημάτων μας να παρατηρήσουμε, να καλλιεργήσουμε την φαντασία, την επικοινωνία, την ελευθερία της έκφρασης και την προαγωγή της διαφορετικότητας.

Να εκφραστούν σκέψεις και συναισθήματα με κίνητρο την τέχνη και την δημιουργία ενός δικού μας έργου τέχνης,«Αγκαλιά-ΖΩΝΤΑΣτη Ζωή!»
Ελάτε να είμαστε όλοι μαζί!