Εκδηλώσεις από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτας

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας άνοιξε την εορταστική περίοδο των χριστουγεννιάτικων δράσεων στην κοινότητα με το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, στις 8/12/2021προσκαλέσαμεστον χώρο μας τις επιστημονικές ομάδες από τις δομές αντιμετώπισης των εξαρτήσεων του Πολυδύναμου Κέντρου, της Κινητής Μονάδας και του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ για να στολίσουμε το Δέντρο της Πρόληψης.

Αρχικά κάναμε μια σύντομη επισκόπηση της δουλειάς μας τη χρονιά που πέρασε, ανταλλάξαμε σκέψεις και συναισθήματα και εκφράστηκε από όλους μας η ανάγκη να ενισχύσουμε την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ μας, αλλά και με όλη την κοινότητα για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.
Ανάψαμε τα φώτα του Δέντρου της Πρόληψης στέλνοντας το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα ότι:«Ο μόνος δρόμος που δημιουργεί ασφάλεια είναι ο δρόμος της καρδιάς και μπορεί να ενισχύσει τις αναγκαίες αλλαγές για τη ζωή που αξίζουμε».
Στις 20/12/2021 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας με τους μαθητές της Β΄ τάξης προσκαλέσαμε τον Αι Βασίλη σε ένα βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι με τίτλο: «Το ξεσκονιστήρι του Αι Βασίλη». Ήταν μια προετοιμασία των παιδιών για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. «Ξεσκονίσαμε» τη χρονιά που πέρασε και δημιουργήσαμε τον χώρο των προσδοκιών και της αισιοδοξίας για τη χρονιά που περιμένουμε..