Εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο

Στις κάλπες την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου

Το μεγάλο ζητούμενο της συμμετοχής

Οδηγίες για την ψηφοφορία

Λίγες ημέρες απομένουν για τις κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναδειχθεί ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος. Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου – εάν κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, τότε θα στηθούν ξανά κάλπες στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ένα από τα κύρια ζητούμενα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η προσέλευση του κόσμου καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούν ότι θα έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για να ψηφίσουν, καθώς δικαίωμα ψήφου έχουν τα περίπου 170.000 μέλη του κόμματος, αλλά και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας.
Το 2022, στην αντίστοιχη διαδικασία ψηφοφορίας είχε εκλεγεί πανηγυρικά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι, όμως είναι αμφίβολο εάν και αυτή τη φορά θα αγγίξει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το νούμερο.

Σε κάθε περίπτωση, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία μετά και την εντυπωσιακή συμμετοχή των συνέδρων στην πρόσφατη εκδήλωση του Σαββάτου, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που αφορούσε την αποδοχή των υποψηφιοτήτων (Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Στέφανος Τζουμάκας, Ευκλείδης Τσακαλώτος).
Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες και όλοι οι χώροι ήταν γεμάτοι από συνέδρους και το κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό σποτ για τις εκλογές, το οποίο έχει το σαφές μήνυμα: ««Στις 10 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις εκλογές ανάδειξης προέδρου… Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκινάει από εσένα».
Εκτός από τους πέντε υποψήφιους, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Οδηγίες για τις εκλογές
-Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.
– Η ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.
-Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας. Τα εκλογικά τμήματα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.
-Πρέπει να έχω μαζί μου αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.
Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Τα εκλογικά κέντρα στην Ήπειρο τα ανακοίνωσαν οι ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ κάθε νομού.

*****Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 10 Σεπτεμβρίου
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και γράφουμε μαζί την επόμενη σελίδα για ένα ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα, σημειώνεται σε ανακοίνωση-κάλεσμα από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Τα εκλογικά κέντρα για την ψηφοφορία στο Νομό Ιωαννίνων είναι τα εξής:
•Δήμος Ιωαννιτών, Στάδιο «Ζωσιμάδες», Ισόγειος Χώρος της Αίθουσας Στίβου.
•Δήμος Ιωαννιτών, Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας (ΠΕΑΚΙ).
•Δήμος Ιωαννιτών, Πεδινή, Αίθουσα Συνεδριάσεων πρώην Δημαρχείου Πεδινής (ΚΕΠ), Δίπλα στο Γυμνάσιο.
•Δήμος Ιωαννιτών, Κατσικά, Παλαιό Δημαρχείο Κατσικάς, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στην Πλατεία.
•Δήμος Ζίτσας, Ελεούσα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Παλαιό Δημαρχείο.
•Δήμος Μετσόβου, Μέτσοβο, Δημαρχείο Μετσόβου.
•Δήμος Μετσόβου, Χρυσοβίτσα, Πνευματικό Κέντρο Χρυσοβίτσας.
•Δήμος Ζαγορίου, Ασπράγγελοι, Δημαρχείο.
•Δήμος Κόνιτσας, Κόνιτσα, Δημαρχείο Κόνιτσας.
•Δήμος Πωγωνίου, Παρακάλαμος, Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

*****ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
“Στις 10 Σεπτεμβρίου, όλες και όλοι έχουν το δικαίωμα να έλθουν στην κάλπη για την ανάδειξη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Στις 10 Σεπτεμβρίου Ψηφίζουμε όλοι!” αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετικό δελτίο τύπου ανακοινώνοντας και τα ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, που είναι:
ΠΡΕΒΕΖΑ -ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΠΑΛΚΟΥ 1
ΛΟΥΡΟΣ -ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΟΥΡΟΥ
ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ- ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ -ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
ΚΑΝΑΛΑΚΙ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
ΠΑΡΓΑ -ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΓΑΣ

******ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Στις 10 Σεπτεμβριου θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 και θα κλείσουν στις 8, και στον νομό μας θα στηθούν τα
εξής εκλογικά κέντρα:
– ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΝΘΕΟΝ
-ΦΙΛΙΑΤΕΣ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ -ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
-ΓΑΡΔΙΚΙ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
-ΠΕΡΔΙΚΑ -ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
«Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους να συμετάσχουν σε αυτή την κρίσιμη διαδικασία
που είναι αποφασιστική για το μέλλον της παράταξης. ”Ελάτε να διαμορφώσουμε το
αύριο που ξεκινάει από εμάς. Ο ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκινάει από
εσένα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

****Μέχρι την ώρα που έκλεινε την ύλη η ΗΧΩ, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ δεν είχε στείλει κάποια ενημέρωση για τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Άρτα.