Εκλογές Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας 6-7 ΙΟΥΛΗ

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας για τις εκλογές 6-7 ΙΟΥΛΗ αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:Την τριετία που διανύσαμε σαν Διοίκηση, επιδιώξαμε το Σωματείο μας να είναι στήριγμα και καθημερινός σύμμαχος για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Όσοι από εσάς κατήγγειλαν τα όσα τους συμβαίνουν και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να έχουμε Σωματείο που παρεμβαίνει και υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας, διεκδικεί με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, σε αντίθεση με εργοδοσία, κυβερνήσεις, ΕΕ. …..Δώσαμε πραγματικές μάχες για την οργάνωση του κάθε συναδέλφου, για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση που δεχόμαστε, για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για νέες κατακτήσεις. Η πορεία αυτή του Σωματείου σου δεν είναι τυχαία! Οφείλεται στο γεγονός ότι οι ταξικές δυνάμεις, βρίσκονται στο τιμόνι του. Οφείλεται στο γεγονός ότι υιοθετώντας το πλαίσιο πάλης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) δεν τα διπλώνει, δεν το βάζουν στο χέρι, δεν “κάθεται στα τραπέζια” του “κοινωνικού διαλόγου” παζαρεύοντας με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους πόσα θα χάσουμε.

(…) Δε μπορούμε να ζούμε καθημερινά με το άγχος αν θα έχουμε δουλειά, αν θα πληρωθούμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Δε μπορούμε να ζούμε με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο. Στα εμπορικά κέντρα, σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και σε μικρότερες οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απληρωσιά, την ανεργία, τη μερική εργασία, τους μισθούς των 300-400 ευρώ, βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ότι πριν. Την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δώρα, φοροαπαλλαγές και ελαφρύνεις οι εργαζόμενοι πρέπει βρέξει χιονίσει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, στις πληρωμές τους, στην εφορία, στις ΔΕΚΟ. Το κοινωνικό πρόσωπο των επιχειρήσεων στα supermarket το αντιλαμβάνονται χιλιάδες εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν λόγω αυξημένων αναγκών μέσα στην πανδημία και τώρα θα βρεθούν στο δρόμο γιατί όπως λένε τα στελέχη των επιχειρήσεων «η δουλειά έχει πέσει», όταν οι τζίροι έχουν εκτοξευτεί και η εντατικοποίηση της εργασίας, τσακίζει κόκκαλα!

Η πείρα δείχνει ότι μόνο με την οργάνωση μας στα σωματεία μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη κάλυψη των συγχρόνων αναγκών.
-Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
-Άμεση κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου!
-Αναγνώριση 3ετιών μετά το 2012.
-Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας π.χ. 4ωρα και μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης.
-Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
-Προστασία 1ης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
-Μηνιαίο Πρόγραμμα Εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.