Εκλογές Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 για πρόεδρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ ανακοίνωσε τα εκλογικά κέντρα 
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη Προέδρου. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ. και η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΤΑΣ ανακοίνωσε τα εκλογικά κέντρα όπου θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη μας στην Αρτα και όσες/όσοι θέλουν να γίνουν μέλη και να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Άρτας και που είναι τα εξής :
1 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ (ισόγειο)
2.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΠ ΑΝΕΖΑΣ
3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ
4. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΤΟΠΟΥ
5.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
6. ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
7. ΑΘΑΜΑΝΙΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ «Η ΘΕΑ» (ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ )

Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ
Ξεκίνησε το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στην «Μαγειρική Τέχνη – Ζαχαροπλαστική» στο Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 350 ωρών, απευθύνεται σε 20 κρατούμενους και υλοποιείται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Θεσσαλονίκης της ΔΥΠΑ, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τη Γενική Διεύθυνση Αντεγκληματικής και Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να εκτελούν επαρκώς τις απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων και γλυκισμάτων σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, να αξιοποιούν σωστά τον διαθέσιμο εξοπλισμό της κουζίνας, να διασφαλίζουν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και να προσεγγίζουν το πεδίο της αναζήτησης εργασίας με θετική στάση έπειτα από την αποφυλάκισή τους.
Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε κρατούμενους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας και την ουσιαστική υποστήριξή τους στο νέο τους ξεκίνημα.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Απόδοση χερσαίας ζώνης
Με τον πιο έγκυρο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την Ελληνική νομοθεσία, τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες, αποδίδονται για πρώτη φορά στον φυσικό τους δικαιούχο, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τους πολίτες του.
Πιο συγκεκριμένα, αποχαρακτηρίζονται περίπου 6.000 στρέμματα χερσαίας ζώνης και γίνονται δημόσιο κτήμα. Αποδίδονται δηλαδή στον Δήμο μας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Με απλά λόγια αποδίδονται στον Δήμο μας:
-Το τμήμα της χερσαίας ζώνης, από το παλιό τελωνείο έως και το Μακρυγιάλι (συμπεριλαμβανομένων και των γηπέδων τένις).
-Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος (οδός Αγίων Αποστόλων).
-Τα τμήματα της χερσαίας ζώνης των παραλιακών θαλάσσιων μετώπων Πλαταριάς και Συβότων.
Επίσης :
-Ο χώρος του πάρκινγκ θα διατίθεται δωρεάν στους δημότες και τους επισκέπτες, χωρίς δικαίωμα μεταβολής της χρήσης του χώρου για δωρεάν δημόσια στάθμευση.
-Το 85% από τα τέλη λιμενικών υπηρεσιών, που θα πληρώνει ο Ο.Λ.ΗΓ. στο Ελληνικό Δημόσιο, (ύψους 3,5% επί των ακκαθάριστων εσόδων του Οργανισμού), θα αποδίδονται στον Δήμο.