Εκλογές το Μάιο ή το φθινόπωρο «βλέπει» ο Γ. Βαρουφάκης

Ως αδύνατη χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, την εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση. Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμούσε τη διενέργεια εκλογών το περασμένο φθινόπωρο, ωστόσο τον σταμάτησε η επιθετική έξαρση της πανδημίας, και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι θέλει να τις κάνει το Μάιο γιατί τον συμφέρει να κάνει εκλογές μέσα στην πανδημία, ενώ το μεγάλο αβαντάζ που έχει, τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ, των καναλιών, εκλογές χωρίς προεκλογικές συγκεντρώσεις θα του καθόντουσαν πολύ καλά. Νομίζω ότι #metoo τώρα ίσως του άλλαξε τα σχέδια και να προσανατολίζεται για το φθινόπωρο».

Σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στο YouTube και εντάσσεται στο πλαίσιο καμπάνιας του κόμματος, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του 5ου μνημονίου χωρίς να έχει κάνει εκλογές. Θέλει να ‘κάψει’ την απλή αναλογική, όσο περισσότερο περιμένει τόσο θα αποκαλύπτεται το βάθος της μαύρης τρύπας και το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό γι’ αυτόν να περιμένει κι άλλο. Θα κάνει εκλογές την πρώτη στιγμή που θα μπορέσει».

Παράλληλα, απέκλεισε την πιθανότητα μίας κυβέρνησης Σοσιαλιστών και Αριστεράς στα πρότυπα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας καθώς, σύμφωνα με το DiEM25 όπου ανήκει το ΜέΡΑ25, εκεί έχει «αποριζοσπαστικοποιηθεί η Αριστερά».
Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για το 2015, απάντησε πως «όχι ποτέ δεν μετάνιωσα. Στεναχωρήθηκα, απογοητεύτηκα, έκλαψα αλλά δεν μετάνιωσα κάτι πολύ απλό, έδωσα πίστωση στον Αλέξη Τσίπρα και στους υπόλοιπους συντρόφους ότι θα πάμε προς εκείνη την κατεύθυνση που είχαμε προσυμφωνήσει και το εννοούσαν, είχα τις αμφιβολίες μου.

Και απεδείχθησαν σωστές αυτές οι αμφιβολίες».
Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, εκτίμησε πως «είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες θανατικής ποινής, δεδομένου ότι δεν υπάρχει θανατική ποινή». «Η κυβέρνηση προσπαθεί να διχάσει τον λαό δημιουργώντας συνθήκες παρανομίας», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.