Εκλογή Αντιπροσώπων για ΕΝΠΕ

Στη προχθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέλεξε του τρεις εκπροσώπους του για το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Πρόκειται για τους Αλκιβιάδη Λάμπρου, Αναστασία Σίμου (από την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη), Γιώργο Ζάψα (από το Κοινό Ηπειρωτών) και τον Γιώργο Πρέντζα (από τη Λαϊκή Συσπείρωση).

ΔΕΥΑ: Νέα έργα δικτύου ύδρευσης σε κοινότητες του Δήμου Αρταίων
Νέα έργα προϋπολογισμού 1.907.000 ευρώ που αφορούν «Βελτιώσεις -Επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων Κορωνησία, Στρογγυλή, Αμπέλια Αμμότοπου και Παντάνασσα» δημοπρατούνται την 1η Νοεμβρίου από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.
Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που ενισχύουν τις υποδομές, αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες και εκσυγχρονίζουν την λειτουργία της ΔΕΥΑ Άρτας.
«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΑ για να προσφέρουμε έργα ουσίας στους συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για τους δημότες. Το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα, που με την ολοκλήρωσή τους θα ενισχύσουν σημαντικά τις υποδομές και θα επιλύσουν βασικά και χρόνια προβλήματα, δίνοντας βαρύτητα σε όλη την έκταση του Δήμου Αρταίων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Πρωτοβουλία του Τμήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού
Πρόληψη φαινομένων παιδιών σχολικής ηλικίας που δεν τρέφονται επαρκώς
Σχεδόν κάθε χρόνο εμφανίζονται σε διάφορα σχολεία της χώρας περιστατικά παιδιών που δεν τρέφονται επαρκώς, λόγω οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν λυπηρά συμπτώματα αδυναμίας, ζάλης κ.τ.λ.
Το Τμήμα Άρτας του Ε.Ε.Σ. με στόχο να προληφθούν τέτοια περιστατικά σε σχολεία της περιοχής μας, ενημέρωσε μέσω των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλους τους Δ/ντες των Σχολείων του νομού μας, όταν εντοπίζουν περιπτώσεις παιδιών που οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους προσφέρουν την απαραίτητη διατροφική στήριξη να ενημερώνουν, με την απαραίτητη συγκατάθεση των γονέων, το Τμήμα, το οποίο θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα στήριξή τους.
Μακάρι να μην υπάρξει κανένα τέτοιο περιστατικό, αλλά μην ξεχνάμε ότι κι εδώ το «προλαμβάνειν» είναι πολύ καλύτερο από το «θεραπεύειν».

Απονομή φοιτητικών βραβείων για τη συγγραφή επιστημονικής εργασίας
Το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθιέρωσε από φέτος και για κάθε χρόνο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την εκπόνηση επιστημονικής εργασίας με θέμα «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας.
Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του τμήματος Χάρης Ναξάκης, στα πλαίσια του διαγωνισμού κατατέθηκαν έξι (6) εργασίες και από αυτές, μετά από κρίση, θα βραβευθούν οι τρεις (3) καλύτερες ως εξής: 500€ η πρώτη, 300€ η δεύτερη και 200€ η τρίτη. Το χρηματικό ποσό για τη βράβευση θα διατεθεί ως χορηγία από το Επιμελητήριο Πρέβεζας.
Η απονομή του επαίνου και των χρηματικών βραβείων στους φοιτητές θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2019 στις 7μ.μ στο κεντρικό αμφιθέατρο του τμήματος, στα πλαίσια της επετειακής εκδήλωσης για τα εικοσιένα (21) χρόνια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Πρέβεζα.

Φόβοι για βεντέτα Αλβανών-Ρομά…
Έχασε τη ζωή του 27χρονος Αλβανός μετά από καυγά
Ένας 27χρονος Αλβανός που είχε τραυματιστεί στο παζάρι της Άρτας, μετά από επεισόδιο με ρομά, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο 27χρονος Αλβανικής καταγωγής κάτοικος Πρεβέζης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκ των υστέρων, αφού εκείνες τις ημέρες συνέβη και άλλο επεισόδιο με Ρομά και πυροβολισμούς, είχε επισκεφθεί το παζάρι της Άρτας, με την μνηστή του και οι τέσσερις Ρομά, στο χώρο του Λούνα Πάρκ φέρεται να τους ενόχλησαν.
Ο νεαρός διαπληκτίσθηκε με τους Ρομά και ο διαπληκτισμός εξελίχθηκε σε άγριο ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και αφού αρχικά νοσηλεύτηκε για 10 μέρες στο ΓΝ Άρτας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξαφνικά και μεταφέρθηκε για καλύτερη παροχή νοσηλείας στο ΠΝ Ιωαννίνων αλλά τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του, φήμες ανέφεραν πως υπήρξαν απειλές για αντίποινα από τους συγγενείς του νεαρού Αλβανού με αποτέλεσμα την Παρασκευή το βράδυ η Αστυνομία Άρτας, να παραταχθεί πέριξ του καταυλισμού των τσιγγάνων στην Περιφερειακή Οδό, διεξάγοντας παράλληλα έρευνες για να συλληφθούν οι δράστες της δολοφονίας, όπως εξελίχθηκε ο ξυλοδαρμός, αφού όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι άτομα που διαμένουν στον καταυλισμό των τσιγγάνων της Άρτας.

Ομόφωνη στήριξη του ΚΕΘΕΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο 
Υπέρ της διατήρησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ και της ενίσχυσης των επιστημονικών δράσεων του τάχθηκαν όλες οι παρατάξεις στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνδρομή της Περιφέρειας στο Κ.Ε.Θ.Ε.Α., αρχής γενομένης από τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει ως Νομάρχης Ιωαννίνων για την ίδρυση των δομών του αρχικά στα Ιωάννινα- οι οποίες στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις- περιοχές της Ηπείρου- τονίζοντας ότι στην πορεία του αποδείχτηκε μια δομή που βοήθησε πολύ κόσμο, δίνοντας τον»καθαρό από εξαρτήσεις» στην κοινωνία.
Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επέρχονται αλλαγές στη Διοίκησή του, ανέγνωσε έγγραφο με συγκεκριμένες προτάσεις που υπέβαλε στον Υφυπουργό Συντονισμού για το Κυβερνητικό Έργο Άκη Σκέρτσο, το οποίο εισηγήθηκε στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το οποίο και υιοθετήθηκε στο σύνολό του.
Το έγγραφο αυτό – το οποίο θα συνοδεύεται και από τυχόν επιμέρους παρατηρήσεις των άλλων Περιφερειακών Παρατάξεων- αποτελεί και τη βάση ψηφίσματος που θα εκδώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο,
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκ μέρους γονέων ατόμων που λαμβάνουν υπηρεσίες από το ΚΕΘΕΑ, τοποθετήθηκε και έκανε εκτεταμένη παρουσίαση του έργου και κυρίως του τρόπου με τον οποίον αντιμετωπίζονται οι εξαρτήσεις από το Κέντρο η κ. ΤέταΖαϊμη.
Στην ΤτΕ τα ταμειακά διαθέσιμα
Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη μεταφορά των πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Ελλάδος

Συνάντηση Αυγενάκη με το Δ.Σ. των αθλητικών συντακτών
Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Οι εκπρόσωποι των αθλητικών συντακτών τον ενημέρωσαν για τις επικείμενες ετήσιες εκδηλώσεις με τα»Δημοσιογραφικά Βραβεία» και την βράβευση των»Καλύτερων της Χρονιάς», λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Συζητήθηκε, επίσης, η δρομολόγηση κοινών δράσεων σε ολόκληρη την χώρα για την προώθηση των αθλητικού ιδεώδους και την ενημέρωση των πολιτών. Στόχος είναι η άμεση διοργάνωση ημερίδων σε κυρίαρχα θέματα, όπως η καταπολέμηση του ντόπινγκ, η πρόληψη της βίας στους αθλητικούς χώρους καθώς και οι ευεργετικές συνέπειες του αθλητισμού στην υγεία παιδιών και ενηλίκων.
Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε το ΔΣ του Συνδέσμου ότι θα σταθεί δίπλα σε ενέργειες που προβάλουν το φίλαθλο πνεύμα και ζήτησε στο ίδιο μήκος κύματος να στέκονται αρωγοί και τα ΜΜΕ.»Οι αθλητικοί συντάκτες μπορούν και πρέπει να είναι οι θεματοφύλακες του ελληνικού αθλητισμού σε κάθε έκφανσή του» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του κ. Αυγενάκη.

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αναγέννησης για την ΠΟΕ-ΟΤΑ 
Ψήφισμα της Δημοτικής Αναγέννησης παράταξης της μειοψηφίας του Δήμου Αρταίων, κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το άρθρο 179.
Στην σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα καταθέσαμε ψήφισμα, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, τη σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από την κεντρική Διοίκηση, την ανάγκη στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό, αποσύροντας το άρθρο 179 που περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Αυτό το άρθρο μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα και να οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου όπως η συλλογή απορριμμάτων, καθαριότητα, πράσινο κ.τ.λ. Συμπαραστεκόμαστε στις δίκαιες απεργίες των εργαζομένων του Δήμου!»

Εθελοντική αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας στις 31/10/2019 ημέρα Πέμπτη στις 9π.μ.-1,00μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από το Κέντρο Υγείας Άρτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και την 1η ΤΟΜΥ Άρτας. Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Υ. Άρτας (Ζάρρα 2– Παλαιό Νοσοκομείο).
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Εξόρμηση στο Βόιο
Ένα από τα πιο όμορφα βουνά για να απολαύσει κανείς τα μεγαλειώδη χρώματα του φθινοπώρου είναι το Βόιο. Με πυκνά δάση οξιάς μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και με μια πλούσια παλέτα ζεστών αποχρώσεων του κίτρινου και του πορτοκαλί σε σκλαβώνει για πάντα.
Για να γευτεί ο καθένας το βουνό με τον τρόπο που θέλει έγιναν δύο διαδρομές. Στην πεζοπορική πραγματοποιήθηκε μια κυκλική διαδρομή η οποία πέρασε από το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία.
Η δεύτερη ομάδα πραγματοποίησε διάσχιση απολαμβάνοντας όχι μόνο το φθινοπωρινό τοπίο αλλά και τη θέα που προσφέρει το Βόιο στο Σμόλικα και τον Γράμμο. Ας απολαύσουμε τις εικόνες…