Εκλογή Καθηγήτριας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η Μαρία Αργυροπούλου μέλος της Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας της Γαλλίας

Η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κυρία Μαρία Αργυροπούλου εκλέχθηκε μέλος του Τομέα Ιατρικής και Ιατρικών Ειδικοτήτων της Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας της Γαλλίας. H Εθνική Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας αποτελεί το αρχαιότερο και σημαντικότερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Γαλλία και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Διαχειρίζεται, μέσω των τεσσάρων επιστημονικών τομέων, θέματα Παθολογίας, Χειρουργικής, Βιολογίας – Φαρμακολογίας και Δημόσιας Υγείας.

Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της στην Καθηγήτρια κυρία Μαρία Αργυροπούλου, εύχεται καλή και δημιουργική θητεία και τονίζει ότι η εκλογή αυτή διευρύνει τις ελληνογαλλικές διεπιστημονικές συνεργασίες, ενισχύοντας περαιτέρω την διεθνή διάσταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η κυρία Μαρία Αργυροπούλου είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2007 είναι πρωτοβάθμια Καθηγήτρια και από το 2012 Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης.