Εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 6
Διαπραγματευτές από όλη την Ήπειρο

Πιο συγκεκριμένα με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 06-06-2024 στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Ηπείρου εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Την ημερίδα παρακολούθησαν 5 Διαπραγματευτές, προερχόμενοι από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου, με επικεφαλής Αξιωματικό-Διαπραγματευτή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί-Διαπραγματευτές της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας.

Ακόμη, στην ημερίδα συμμετείχαν και δύο Αξιωματικοί – Ψυχολόγοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επιχειρησιακός βραχίονας στην αντιμετώπιση περιστατικών ομηριών και κρίσεων, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.