Εκτός Ελέγχου Τα Δικαστήρια στην Άρτα!

Ανασφάλεια και φόβος από έλλειψη αστυνομικής προστασίας

Ιερέας επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του και σε αστυνομικούς

Επίθεση και σε αξιωματικό υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα

Πρωτοφανές επεισόδιο στα Δικαστήρια της Άρτας

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση, έζησαν όσοι παραβρίσκονταν στα Δικαστήρια της Άρτας προχθές. Δικαστές, δικηγόροι και απλοί πολίτες, ένιωσαν φόβο και ανασφάλεια να τους κυριεύει, καθώς το περιστατικό με τον ιερέα που επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του αλλά και σε αστυνομικούς, ενώ εκδικαζόταν η υπόθεση της επιμέλειας των παιδιών του, κατέδειξε πως τα μέτρα ασφάλειας στα Δικαστήρια της Άρτας είναι σχεδόν ανύπαρκτα με την αστυνομία απούσα και τους πολίτες στο έλεος όποιου αποφασίσει να αυτοδικήσει.

Πρόκειται για ένα γεγονός που μπορεί να ακούγεται ως πρωτόγνωρο, αλλά που έχει επισημανθεί εδώ και καιρό προς κάθε αρμόδιο, είτε της Αστυνομίας, είτε των Δικαστηρίων, είτε του Δικηγορικού σώματος, χωρίς όμως να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα.

Πρόσφατα μόλις, ένας από τους πλέον γνωστούς δικηγόρους της Άρτας, ο κ. Δημήτρης Λαμπράκης, είχε καταγράψει το θέμα της ελλιπούς αστυνόμευσης στα Δικαστήρια της Άρτας, με ανάρτησή του στην οποία ανέφερε τα εξής: «Το μοναδικό μέτρο ασφαλείας του Πρωτοδικείου Άρτας. Ένα βιβλίο εισερχομένων πολιτών που συμπληρώνει ένας καθ’ όλα ευγενής νεαρός σεκιουριτάς. Πλάι από το βιβλίο δύο φιλότιμοι αστυνομικοί έχουν διατεθεί και αυτοί με όσο εξοπλισμό μπορεί να διαθέτουν για την φύλαξη του κτιρίου και των πολιτών. Κανένα μηχάνημα ανίχνευσης όπλων, εκρηκτικών ή άλλο. Τα κενά ασφαλείας τεράστια και στην πόλη μας όπως και σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας. Μόνον στα Εφετεία υπάρχει έλεγχος. Ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι υπάλληλοι, ούτε και οι δικαστές, μπορεί να αισθάνονται ασφαλείς αλλά ας γνωρίζουν οι επίδοξοι εκβιαστές πώς δεν φοβόμαστε να κάνουμε την δουλειά μας, ούτε και τρομοκρατούμαστε».
Αυτά επεσήμανε ο κ. Λαμπράκης, πριν λίγες ημέρες και όπως φάνηκε από την υπόθεση του ιερέα, τα Δικαστήρια της πόλης της Άρτας είναι ουσιαστικά ανοχύρωτα, αν κάποιος αποφασίσει να αγνοήσει τους νόμους, ή αν πάρει το νόμο στα χέρια του.

Η επίθεση
Το θέμα με τον ιερέα από την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσε αίσθηση στα Δικαστήρια της Άρτας, όταν επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του αλλά και σε αστυνομικούς, ενώ εκδικαζόταν η υπόθεση της επιμέλειας των παιδιών του.
Η υπόθεση χρονολογείται από έτους, όταν ο ίδιος ιερέας είχε ήδη χειροδικήσει σε βάρος δύο ατόμων στο κέντρο της πόλης της Άρτας, με αφορμή διαφορές με την σύζυγό του, με αποτέλεσμα να τους στείλει στο νοσοκομείο.
Φέτος που δικάζονταν η υπόθεση αυτή στην δικαστική αίθουσα, ο ιερέας έχασε την ψυχραιμία του και χτύπησε την πρώην σύζυγό του, που έπεσε αναίσθητη, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε και σε μία αστυνομικό, που προσπαθούσε να τον συγκρατήσει.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν έντονη και η διαδικασία διακόπηκε, ο ιερέας συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Όμως και εκεί, υπήρξε και άλλο επεισόδιο με επίθεσή του σε μία αξιωματικό υπηρεσίας. Στη συνέχει και ενώ ενημερώθηκε ο εισαγγελέας για το περιστατικό, έδωσε εντολή για τη μεταφορά του ιερέα στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Κατά την είσοδό του στο νοσηλευτικό ίδρυμα ο ιερέας συνάντησε συγγενικά πρόσωπα της συζύγου του στα οποία επίσης, επιτέθηκε, καθώς στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών είχαν μεταφερθεί ήδη τόσο η σύζυγός του όσο και ένα από τα παιδιά του.

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή, με τον ιερέα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας, όμως η τοπική κοινωνία της Άρτας είναι θορυβημένη μετά το περιστατικό αυτό, καθώς η τοπική Αστυνομία φαίνεται να αντέδρασε με καθυστέρηση, ενώ ανασφάλεια υπάρχει πλέον για την παρουσία του κάθε πολίτη στα δικαστήρια της πόλης.