ΕΛΑΣ: Νέος αρχηγός ο Αρτινός αντιστράτηγος Κων. Σκούμας

Ένα Αρτινός, ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, έφτασε σε το υψηλότερο αξίωμα της ΕΛΑΣ. Ο μέχρι πρότινος γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕA) το μεσημέρι της Πέμπτης (31/3). Ο Κωνσταντίνος Σκούμας διαδέχεται τον Μιχάλη Καραμαλάκη, στον οποίο το ΚΥΣΕΑ απένειμε τον βαθμό του
στρατηγού της ΕΛΑΣ.

Ο Κωνσταντίνος Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο του Νομού Άρτας το 1962. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης το 1981 και από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ το 1990. Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στον βαθμό του ταξιάρχου, τοποθετήθηκε ως διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.
Τον Φεβρουάριο του 2016 τοποθετήθηκε ως γενικός διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση. Στις 23/7/2019 προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.