Ελπίδες για προστασία στα εσπεριδοειδή

Αντίδοτο από το Βιετνάμ για τον «μαύρο ακανθώδη αλευρώδη»

Τοποθετήθηκε αντίδοτο σε περιβόλια στην Αιτωλοακαρνανία

Ανακοινώσεις του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου

Ελπίδες για τους εσπεριδοπαραγωγούς στην Άρτα και στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί η είδηση που έρχεται από την Αιτωλοακαρνανία.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση παραγωγών εσπεριδοειδών στην Κάτω Μυρτιά δήμου Θέρμου για το μεγάλο πρόβλημα της προσβολής των δέντρων και της παραγωγής από τον «μαύρο ακανθώδη αλευρώδη» μύκητα. Ο μύκητας κατέστρεψε ολοσχερώς τα εσπεριδοειδή στη Μυρτιά , Πετροχώρι και Σιταράλωνα δήμου Θέρμου και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας , όπως η Παντάνασσα, τα Καλύβια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ από το AgrinioNews ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο διδάκτορας Παναγιώτης Μυλωνάς ( Γεωπόνος -Εντομολόγος διευθυντή Ερευνών και προϊστάμενο Επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας , αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου κ.α).

Ο κ.Μυλωνάς έκανε γνωστό ότι το Μπενάκειο στα πλαίσια της προσπάθειας του για καταπολέμηση του εντόμου που προκαλεί την «μαυρίλα» και καταστρέφει δέντρα και παραγωγή , βρήκε συμβατό αντίδοτο μύκητα στο Βιετνάμ και μεταφέρθηκε με την βοήθεια της ΔΑΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία .

Σε σύντομο χρόνο θα επωασθεί «η σφήκα» στο πεδίο των περιβολιών με την ελπίδα να εξαφανίσει τον σημερινό καταστροφικό Μαύρο Ακανθώδη -Αλευρώδη .
«Ευχαριστούμε όλους τους παραγωγούς που παραβρέθηκαν από πολλά μέρη της Αιτωλοακαρνανίας , το Σύλλογο Μυρτιωτών , το τοπικό συμβούλιο , τον ομιλητή κ Μυλωνά και την Γεωπόνο του Μπενάκειου κα Μαρία Γιακουμάκη , τους συνεργάτες του δήμου Θέρμου που συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης», αναφέρει ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας .