ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ :Θερινό 5ΘΗΜΕΡΟ του 2024 από το Σάββατο 13/07 έως και το Σάββατο 24/08

Σχετικά με το θέμα της απόφασης για εφαρμογή ή όχι θερινού πενθημέρου για το 2024 το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Ενημερώνει ότι:
1) Δεν προβληματίστηκε καθόλου για το ποιος θα λάβει την απόφαση. Επέλεξε το αυτονόητο των 10ετιων -πλην της χρονιάς της εκτροπής – ΤΑ ΜΕΛΗ αποφασίζουν, το Δ.Σ. υλοποιεί.

2) Προβληματίστηκε αρκετά για το πώς καλύτερα θα μπορέσουν:
α) όσοι και όσες θέλουν να εκφραστούν και να αποφασίσουν.
β) να μην στριμωχτούν σε ωράριο λόγω εποχής και θερμοκρασιών.
γ) να εκφραστούν αβίαστα.
δ) να καταθέσουν άποψη αρκετά περισσότερα μέλη από όσα μετείχαν και έπαιρναν τη σχετική απόφαση στις Γ.Σ. τουλάχιστον της τελευταίας 10ετιας.

3) Δεν παρασύρθηκε – αν και έντονα του προτάθηκε – να αντιδράσει σε σχετική με το θέμα προβοκατόρικη ανακοίνωση την επόμενη των ευρωεκλογών του αντισυλλογικού μορφώματος.

4) Δε βγήκε στα κεραμίδια, Δεν αρθρογράφησε, Δεν επιχειρηματολόγησε γιατί Δεν θεωρεί το θέμα συνδικαλιστική διεκδίκηση, γιατί επίσης Δεν αντιμετωπίζει τους συναδέλφους σαν ηλίθιους που δεν ξέρουν το σωστό, ούτε σαν βολεμένους που έχουν το μαγαζί για να περνούν την ώρα τους και φυσικά γνωρίζει ότι δική του ευθύνη – όπως πάντα – είναι να σεβαστεί και υπερασπιστεί την πλειοψηφική απόφαση.

5) Λόγω των ευρωεκλογών, των ημερομηνιών και των θερμοκρασιών, που δεν επέτρεπαν σύγκληση Γ.Σ., το Δ.Σ. επέλεξε την μυστική ψηφοφορία ( κάλπη ) για τη λήψη της απόφασης για το 2024.

6) Πίστευε και πιστεύει ότι η κάλπη περισσότερο από κάθε άλλη επιλογή διασφάλιζε και διασφαλίζει την αχειραγώγητη και αυθεντική αποτύπωση της βούλησης των μελών.

7) Έθεσε την υποδομή του Συλλόγου στην υπηρεσία εσωτερικού διαλόγου και γνωστοποίησης κάθε άποψης, όποιων ή όσων μελών του Συλλόγου το επιθυμούσαν.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μέλη του Συλλόγου και όσες ή όσοι – σήμερα – δεν είστε μέλη του
– Στην κάλπη προσήλθαν 126 μέλη και εξ αυτών
119 ψήφισαν: 5θήμερο από το Σάββατο 13/07 έως και το Σάββατο 24/08
7 ψήφισαν: Όχι 5θήμερο

– Ο αριθμός των ψηφισάντων για εφαρμογή 5θημέρου είναι υπερδιπλάσιος των αντιστοίχων στις Γεν. Συνελεύσεις – προ και μετά – πανδημίας και η διαδικασία και το αποτέλεσμα δεν αφήνουν χώρο για : ναι μεν αλλά, ίσως, μήπως κλπ.
Συνάδελφοι και Συνέμποροι στην αγορά της πόλης μας

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α:
-Θα σεβαστεί και θα υπερασπιστεί την απόφαση.
-Καλεί όσους ψήφισαν και ταυτίζονται με την πλειοψηφία να δείξουν ψυχραιμία απέναντι σε προκλήσεις οιασδήποτε μορφής.
-Ζητά από όσους μειοψήφησε η άποψή τους, να συμπορευτούν με την πλειοψηφία γιατί η ουσία της συλλογικότητας είναι αυτή ακριβώς, για τα πολλά και δύσκολα που έχουμε μπροστά μας.
-Προτείνει σε όσες και όσους ακολουθήσουν τον ατομικό δρόμο, του είμαι ανοιχτός, να το πράξουν με τρόπο εμπορικά αξιοπρεπή.
Δηλαδή : τηρώ το ωράριο, έχω τα φώτα ανοιχτά, είμαι στο μαγαζί
Και όχι : ανοίγω κατά τις 10 κλείνω 12+, έχω σβηστά φώτα και βρίσκομαι σε παρεούλες μέτρα μακριά από την εξώπορτα.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Για τους πρωταγωνιστές των εκτροπών είχαμε τονίσει από χρόνια ότι η εργαλειοποίηση του 5θημέρου ήταν και είναι το πρόσχημα.
Δεν τους ενοχλούσαν και δεν τους ενοχλούν τα 7 Σάββατα του καύσωνα
Αλλά Η συνοχή, ομοιογένεια και δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου.
Δεν αντέχουν να αποφασίζουν τα μέλη ακηδεμόνευτα και αχειραγώγητα.
Η αδυναμία τους να καθυποτάξουν το Σύλλογο εμπόδιζε τις βασικές τους στοχεύσεις για Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου τελάλη, κλακαδόρο και υπηρέτη ατομικών φιλοδοξιών.
Γι’ αυτό και φύγαν.

Όλα αυτά βέβαια θα μας ήταν τελείως αδιάφορα αν δεν βρισκόμασταν μπροστά σε μια συνδικαλιστικά αισχρή αθλιότητα κατά κύριο λόγο, αλλά και σε νομικό επίπεδο εξίσου προκλητική.
Μιλάμε καθαρά και ξάστερα για την αφίσα της βαρκούλας σε προσόψεις μαγαζιών, εφημερίδες, διαδίκτυο κλπ., με υπέρτιτλους: «ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ»

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. ξεκαθαρίζει:
√ Στην πρόκληση θα απαντήσει όχι μόνο συνδικαλιστικά.
√ Καλεί τους συναδέλφους που την έχουν αναρτήσει να συμβουλευτούν τον νομικό τους σύμβουλο για το νόμιμο ή όχιτων υπερτίτλων (αν επιμείνουν στην ανάρτησή τους).
√ Δεν το θέλουμε!
Δεν το επιδιώκουμε!
Αλλά
Είναι στις υποχρεώσεις μας να υπερασπιστούμε τις δημοκρατικές αποφάσεις και τη νομιμότητα.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.