ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ: Ζητάμε το κλείσιμο των καταστημάτων

Απόφαση για μείωση του ωραρίου από 8:00 έως 14:00

Σε κοινή γραμμή με την πλειονότητα των Εμπορικών συλλόγων της χώρας ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ ζητά το κλείσιμο των καταστημάτων. «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ή ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.
Παράλληλα, το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, αποφάσισε τη μείωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Άρτας.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΎΛΛΟΓΟΥ ΑΡΤΑΣ, που υπογράφει για το ΔΣ.

O πρόεδρος Δημήτρης Χουλιάρας, σημειώνονται τα εξής: «σε κοινή γραμμή με την πλειονότητα των Εμπορικών συλλόγων της χώρας, καλούμαστε σε αυτή την χρονική συγκυρία ως πολίτες, έμποροι και επιχειρηματίες, να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της επέκτασης της πανδημίας.
Οφείλουμε και εμείς, ως ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, δείχνοντας αλληλεγγύη και υπευθυνότητα να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια για να προστατέψουμε την υγεία των οικογενειών μας, των εργαζομένων αλλά και των πελατών μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να μας προστατεύσει, να λάβει άμεσα την απόφαση για το καθολικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και η απόφαση αυτή να συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης αυτών. Όσο πιο γρήγορα κλείσουν τα καταστήματα, το όποιο κόστος σίγουρα θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα προκύψει εάν συνεχίσουμε να υπολειτουργούμε.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ή ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ»
Μείωση ωραρίου
Επίσης σχετικά με την μείωση ωραρίου εμπορικών καταστημάτων, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Με απόφαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και μέχρι να υλοποιηθεί η πρόταση μας προς την κυβέρνηση για κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την μείωση του ωραρίου δηλαδή ανοιχτά μόνο το πρωί από 8:00 εως 14:00».

Κλείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα 
Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι. Θα κλείσουν όμως από την Τετάρτη όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.
«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής – λόγω συνθηκών – σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η κυβέρνηση παίρνει σταδιακά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορονοϊό, αλλά και πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Εξάλλου, αποφασίστηκε όπως προαναφέρθηκε η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη. Επίσης, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αυτή αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και πως καταργείται από αύριο και μέχρι τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμη, σημείωσε πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε ότι όσα ακούγονται περί ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν ευσταθούν. Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι. Θα κλείσουν όμως από την Τετάρτη όλα τα μαγαζιά εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης. «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει: Στο πλαίσιο λήψης νέων μέτρων η κυβέρνηση επεκτείνει από την Τετάρτη το μέτρο αναστολής λειτουργίας και σε άλλα τμήματα του πρωτογενούς τομέα στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό. Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, ότι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Παράλληλα αποφασίστηκε:
– η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου
– η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Παράλληλα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.
O πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζητησε να είναι ανοικτοί οι ναοί μόνο για ατομική λατρεία και μόνο για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων.
Η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι συντονιστικό ρόλο στην κρίση αναλαμβάνει ο νέος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς.