Ενίσχυση και διεύρυνση του προγράμματος των ΚΔΑΠ διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων συμμετοχής των παιδιών στα προγράμματα των ΚΔΑΠ, τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και των μητέρων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, την αύξηση του ορίου ηλικίας των παιδιών έως το 15ο έτος της ηλικίας τους και την αύξηση του χρηματικού ποσού για κάθε voucher ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με επιστολή που απέστειλαν στους αρμόδιους υπουργούς.

Η επιστολή, την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 140 εργαζόμενοι-εκπαιδευτές στα τμήματα των ΚΔΑΠ, εστάλη στους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, ενώ κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στους αρχηγούς και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, στους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν 11 ΚΔΑΠ, με τον αριθμό των πιστοποιημένων θέσεων να ανέρχεται στα 3.568 παιδιά, στην υπηρεσία των οποίων βρίσκονται 280 εκπαιδευτές. Τα τμήματα αυτά κατά τις απογευματινές ώρες προσφέρουν όλο το χρόνο εκμάθηση μουσικών οργάνων, δημιουργική απασχόληση, αθλητικές δραστηριότητες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ, κ.ά.), πολιτιστικές δραστηριότητες (θέατρο, εικαστικά, σκάκι, παραδοσιακοί χοροί), βοήθεια στη σχολική μελέτη (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, Η/Υ, κ.ά.), ενώ εξασφαλίζεται για όλα τα παιδιά δωρεάν δημιουργική απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες και στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

«Οι πολίτες της χώρας μας εδώ και 11 χρόνια συνεχόμενης και ανελέητης κρίσης, προσπαθούν να κρατηθούν με αξιοπρέπεια μέσα στην καθημερινή βιοπάλη τους. Τα εργασιακά και μισθολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Η εργασία ως αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, που συμβάλλει στην αυτοπραγμάτωση του ανθρώπου, δεν θεωρείται πλέον δεδομένη. Το κόστος ζωής είναι δυσανάλογο των μισθών και η μέση ελληνική οικογένεια αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα διαρκώς αυξανόμενα οικογενειακά έξοδα», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ. Ταυτόχρονα, εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι τα δυο συναρμόδια υπουργεία «και με την απόφαση και αυτής της κυβέρνησης, δεν έλαβαν υπ’ όψιν, για πολλοστή φορά, τις εισηγήσεις των ομόφωνων αποφάσεων της ΚΕΔΕ περί διορθώσεως των κριτηρίων συμμετοχής των μητέρων στο πρόγραμμα».