Εναρκτήριος Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Μητροπόλεως Άρτης

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, το απόγευμα, στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Άρτης, (Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων της Σχολής.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους καθηγητές και ευχήθηκε στους μαθητές να διδαχθούν, όχι μόνο την τέχνη και την τεχνική της Βυζαντινής μουσικής, αλλά κυρίως τον τρόπο της προς τον Θεό προσευχής.

Η κακοκαιρία έφερε προβλήματα και στην Ήπειρο
Άμεση η αντιμετώπιση τους στο οδικό δίκτυο 
Η ένταση της κακοκαιρίας που επηρέασε όλη την Ήπειρο δημιούργησε μια σειρά προβλημάτων και επί ποδός βρέθηκε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση τους που προκλήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση.
Ήδη παρεμβάσεις έγιναν :
-Στο Κάτω Ζάλογγο, όπου έχει σημειωθεί κατολίσθηση.
-Στην θέση Κανέττα της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας, στην οποία λόγω κατολίσθησης η κυκλοφορία διεξαγόταν από το ένα ρεύμα.
-Στο 95ο χλμ Ιωαννίνων- Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί εκτεταμένη κατολίσθηση και ήδη αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.
-Σε Μαυρολάγκαδο – Χρηστούς Τζουμέρκων, για την απομάκρυνση φερτών υλικών.
-Στην επαρχιακή οδό προς Άρματα Κόνιτσα, στην οποία η συγκοινωνία γίνεται με δυσκολία εξαιτίας φερτών υλικών.
-Στην παλιά Ε.Ο. Ιωαννίνων- Μετσόβου, από Δρίσκο μέχρι Μπαλντούμα όπου έχει σημειωθεί πτώση βράχων
-Στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών, για απομάκρυνση φερτών υλικών.
-Σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, για απομάκρυνση φερτών υλικών.

Κώστας Μπάρκας: Τεράστια τα κενά Εκπαιδευτικών στον Νομό Πρέβεζας
Τα πρωτοφανή κενά που παρατηρούνται σε Εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό Πρέβεζας, ήδη με την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Όπως αποδεικνύουν και τα σχετικά δεδομένα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών οδηγούν σε σοβαρές απώλειες διδακτικών ωρών. Στα γυμνάσια και λύκεια του Νομού Πρέβεζας παρατηρούνται 15 εκπαιδευτικά κενά, από τα οποία 11 είναι Πλήρους Ωραρίου και 4 Μειωμένου. Τα εν λόγω κενά αφορούν κατά κύριο λόγο μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου, στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά οι μαθητές.

Επίσης, στα Μουσικά Σχολεία του Νομού, Γυμνάσιο και Λύκειο, μέχρι σήμερα οι διδακτικές ώρες που δεν καλύφθηκαν ανέρχονται σε 387 και αντιστοιχούν σε ωράριο περίπου 17 εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά ανέρχονται σε 25 που αφορούν Δασκάλους και διάφορες άλλες ειδικότητες.
Ταυτόχρονα, η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζει επίσης σοβαρές ελλείψεις. Οι εκπαιδευτικές δομές, που την απαρτίζουν (Παράλληλη Στήριξη, ΕΕΕΚ, και Τμήμα Ένταξης) έχουν ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και σε Σχολικούς Νοσηλευτές, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Να σημειωθεί επίσης, ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων αναπληρωτών δεν διόρθωσε την υφιστάμενη, ιδιαίτερα δυσμενή πραγματικότητα.
Η κατάσταση αυτή, χωρίς να έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία, αλλά κυρίως επηρεάζει αρνητικά την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη παιδιών που πρέπει να ενταχθούν σε δομές της Ειδικής Αγωγής.
«Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία αποφασίζει να δείξει για μια ακόμη φορά το ταξικό της πρόσημο και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, επιλέγοντας να απουσιάσει από πολιτικές που ευνοούν το συλλογικό καλό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μπάρκας.

Δωρεά από Φαρμακείο το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Δωρεά από το Φαρμακείο της Κας Βεζούρη Μαρίας από το Γαρδίκι στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο της Κας Βεζούρη Μαρίας για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του ( παλιά μαθητική εστία).
Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.
Στοιχεία επικοινωνίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245 – Φαξ: 2665028888
Email: kf@igoumenitsa.gr – Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/

Ενημερωτική εκδήλωση από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας , με θέμα: Παρουσίαση της δράσης «Ενίσχυση των Πράσινων επιχειρήσεων & ανακύκλωσης στην Δυτική Ελλάδα στις 09/10/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30
στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επί της οδού Παπαστράτου 53 & Σμύρνης, Αγρίνιο.Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο τεχνικών συναντήσεων ΟΟΣΑ και Διαχειριστικών Αρχών
Στο πλαίσιο εκπόνησης μελετών για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, από 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα συνάντηση στελεχών του ΟΟΣΑ, των Υπηρεσιών της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ και των Διαχειριστικών Αρχών των Περιφερειών Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.
Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές, τις προτεραιότητες για το μέλλον, καθώς και για τις διαδικασίες που θα πρέπει να προσαρμοσθούν για κάθε συμμετέχουσα Περιφέρεια.
Οι κύριοι τομείς που εξετάστηκαν ήταν:
•Η ανταγωνιστικότητα – επιχειρηματικότητα των Περιφερειών
•Η προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής ένταξης
•Η συνοχή
•Το περιβάλλον και η αποδοτικότητα πόρων
•Η γεωργία
•Η διακυβέρνηση των διαρθρωτικών ταμείων

Από την Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και η Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση, η Διαχειριστική Αρχή Ηπείρου και στελέχη Διευθύνσεων των αντίστοιχων τομέων της Περιφέρειας.
Οι εργασίες των τριήμερων τεχνικών συναντήσεων ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, γεγονός που αποτυπώθηκε και δημόσια από τους εκπροσώπους του ΟΟΑΣ και των Υπηρεσιών της Ε.Α.Σ.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Έναρξη εικαστικού εργαστηρίου
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών ανακοινώνει την έναρξη εικαστικού εργαστηρίου στο χώρο δράσεων και πολιτισμού “Το σπίτι του Ηπειρώτη”. (Μουρούζι 14-16, / 1ος όροφος)
Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που θέλουν να εκφραστούν μέσα από το μαγικό κόσμο του λαϊκού παραμυθιού, της ζωγραφικής, του πηλού και του ντεκουπάζ. Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του ιστορικού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Αλέξανδρος “Στο μάθημα της ζωγραφικής και του πηλού, μπορεί κανείς μέσα από την ενθάρρυνση και τη σωστή παιδαγωγική καθοδήγηση να δημιουργήσει τα δικά του έργα τέχνης με οδηγό τη φαντασία. Επιπλέον, η αφήγηση λαϊκών παραμυθιών γίνεται με έναν τρόπο μαγικό – όπως μαγικά είναι και τα παραμύθια. Με περιεχόμενο φανταστικό, τα παραμύθια διδάσκουν τη ζωή και εξηγούν τον κόσμο των ενηλίκων, βασισμένα σε μία σύμβαση ανάμεσα στον αφηγητή και το κοινό: όσα ακούγονται δεν είναι αληθινά. Ο ακροατής κάθε ηλικίας το γνωρίζει ίσως, και επιθυμεί να τα ακούσει και να τα βιώσει.

Με τις συγκεκριμένες, λοιπόν, ιστορίες, εξηγούνται δυσνόητες αλήθειες, φαινόμενα που δεν μπορεί κανείς να αντιληφθεί και να αποδεχτεί με ευκολία. Το παραμύθι αποτελεί έναν κόσμο γνώσης, συναισθήματος, και δημιουργικότητας. Με αυτή τη μορφή παραμυθιού επιδιώκουμε να φέρουμε τα παιδιά μας σε επαφή με την ηπειρώτικη και πανελλήνια λαϊκή παράδοση. Επιπρόσθετα, το Messy Play – Αισθητηριακό Παιχνίδι είναι το παιχνίδι που εγείρει όλες τις αισθήσεις του παιδιού, το παιχνίδι που «λερώνει». Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά δεν έχουν πλέον τόσες ευκαιρίες για αισθητηριακό παιχνίδι και ότι μαθαίνουν και αναπτύσσονται καλύτερα όταν είναι ελεύθερα να εξερευνήσουν χωρίς το άγχος πως θα λερώσουν, τους δίνουμε την δυνατότητα να παίξουν με τον δικό τους τρόπο, να εκφραστούν, να αισθανθούν, να μυρίσουν, να αγγίξουν, να έρθουν σε επαφή με χρώματα και υφές, σχήματα και μορφές. Με όλα αυτά, επομένως, τα παιδιά χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, ενισχύεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους και ο κόσμος τους ομορφαίνει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
Όλα αυτά μαζί και χώρια, θα χρωματίζουν τη ζωή μας κάθε Τρίτη απόγευμα 17:00 – 18:30. Έναρξη 5 Νοεμβρίου 2019”. Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά από 7-9 μ.μ. στο Σπίτι του Ηπειρώτη και στα τηλ. 2610224995 / 6977965689 / 6972465709. Την προσπάθεια αυτή συντονίζει και υποστηρίζει η ζωγράφος και νηπιαγωγός Μαρία Τσιτσιά.

Πανελλαδική συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) διοργανώνει την προσεχή Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα της αγοράς καυσίμων, ενόψει και της έναρξης της περιόδου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
-Η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα που εξακολουθεί παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις και δεσμεύσεις της Πολιτείας να μαστίζει την αγορά καυσίμων, εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων και του καταναλωτή.

-Ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
-Η πολυνομία και η γραφειοκρατία, που αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και καθιστούν τους πρατηριούχους έρμαια στις διαθέσεις των ελεγκτικών αρχών.
Στη συγκέντρωση θα παραστούν και θα μιλήσουν:
– Ο Καθηγητής εργατικού και συνδικαλιστικού δικαίου, νομικός και πρώην υπουργός κ. Αλέξης Μητρόπουλος για τα ασφαλιστικά θέματα των πρατηριούχων – εμπόρων καυσίμων.
– Ο φοροτεχνικός κ. Αντώνης Μουζάκης για τα λογιστικά – φορολογικά θέματα του κλάδου.
– Ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ο.Π.Ε.Κ Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος κ. Γιώργος Ξανθούλης για τις τελευταίες εξελίξεις στο θεσμικό πλαίσιο της αγοράς και ιδίως στο ζήτημα της συγκρότησης Κοινοπραξιών πρατηριούχων για απευθείας εισαγωγές καυσίμων.
– Ο τεχνικός σύμβουλος της Π.Ο.Π.Ε.Κ. ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος-μηχανικός κ. Παναγιώτης Καρανάσιος
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου στις 9 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος) και είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)