«Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας»

Διαδικτυακή εκδήλωση για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην «Λάκκα Σούλι»

Σύλλογοι, φορείς και Συλλογικότητες, καθημερινά δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την «επέλαση» κάθε είδους ΑΠΕ σε ολόκληρη την Ήπειρο.
Μία τέτοια συλλογικότητα είναι και οι «Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας», μια ομάδα πολιτών που ζούν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας με σκοπό να αναδεικνύουν θέματα της περιοχής αλλά και ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Έτσι λοιπόν με αφορμή την έγκριση από τη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) για την εγκατάσταση (46) ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή της «Λάκκας Σούλι» και τις αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι «Ενεργοί Δημότες Πρέβεζας», οργανώνουν με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» και της «Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας», στις 28 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με Θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) – Ενεργειακές Κοινότητες – Πως προστατεύεται το Περιβάλλον – Πως ωφελείται ο καταναλωτής».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
-Σωκράτης Φάμελος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
-Τριαντάφυλλος Αλμπάνης: Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο την Τεχνολογία Ελέγχου και την Προστασία Περιβάλλοντος.
-Τρύφωνας Κόλλιας: Δικηγόρος Αθηνών με ειδίκευση στο Διοικητικό Δίκαιο και το Δίκαιο του Περιβάλλοντος.
-Κώστας Ντάλλας: Δασολόγος, Πρόεδρος Περιβαλλοντικής Εταιρίας Πρέβεζας.
-Κώστας Λογοθέτης: Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα»
-Δρόσος Παππάς Κώστας: Εκπρόσωπος Επιτροπής Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών περιοχής «Λάκκα Σούλι»

Την εκδήλωση χαιρετίζουν:
Στέργιος Γιαννάκης Βουλευτής ΝΔ Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Ζαχαριάς Δήμαρχος Πάργας, Νίκος Καλατζής Δήμαρχος Ζηρού
Συντονίζει: Χριστίνα Κριτσιμά Δικηγόρος Πρέβεζας και μέλος των «Ενεργών Δημοτών.