Εντείνει τις ενέργειές του ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας για το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας

Σε 4ήμερη Αποχή

Παράνομη η απόφαση ένταξης στη Πρέβεζα

Κλιμάκωση προσπαθειών για την ανατροπή της

Εντείνει τις ενέργειές του ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας για την ανατροπή της παράνομης αποφάσεως του Δ.Σ. του Κτηματολογίου, σύμφωνα με την οποία το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας εντάχθηκε στο Υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Πρέβεζας. Ήδη με απόφαση της Γενικής Συνελεύσεώς τους τα μέλη του κατέρχονται από την 14-01-2020 σε 4ήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στην κλιμάκωση δε των προσπαθειών τους εντάσσονται η συνάντηση του Προεδρείου του από κοινού με τους βουλευτές του νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας και τον Δήμαρχο Αρταίων, με τη Διοίκηση του Κτηματολογίου στην Αθήνα, παράλληλα δε θα γίνει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, όπως όλα αυτά προκύπτουν από ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Μιχάλης Νικολάου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Οι Δικηγόροι της Άρτας ζητούν από τους πολίτες να κατανοήσουν το πρόβλημα που δημιουργείται, αφού 15 (από τις συνολικά 28) κοινότητες που υπάγονται στο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας, οι 13 (Βίγλα, Πολύδροσο, Ράχη, Στρογγυλή, Αμμότοπος, Καμπή, Παντάνασσα, Πιστιανά, Ροδαυγή, Σκούπα, Φανερωμένη, Άγιος Σπυρίδων, Καλόβατος) ανήκουν στο Δήμο Αρταίων και ως εκ τούτου, για τη διεκπεραίωση υποθέσεων των ακινήτων τους, που βρίσκονται σ’ αυτές, θα αναγκαστούν να πηγαινοέρχονται από Φιλιππιάδα στην Πρέβεζα και τανάπαλιν, όπως αναπτύχθηκε σε προηγούμενη ανακοίνωση του Δ.Σ. Άρτας.

Ταυτόχρονα, ζητούν την συγγνώμη από όσους η εξαγγελθείσα αποχή θα έχει ως αποτέλεσμα μια καθυστέρηση στην εκδίκαση των υποθέσεών τους, διευκρινίζοντας όμως ότι σε κατεπείγουσες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί κατεξαίρεση άδεια στους πληρεξουσίους δικηγόρους τους για τη διεξαγωγή των δικών τους.
Τέλος, επισημαίνεται ότι οι Δικηγόροι της Άρτας, εκ του λειτουργήματός τους, ως υπέρμαχοι των ατομικών, κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών, θα συνεχίσουν με κάθε θεμιτό μέσο για την αποκατάσταση της νομιμότητας, όσον αφορά τα εδαφικά όρια του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας που από δεκαετιών υπάγονται στην Περιφέρεια του Πρωτοδικείου Άρτας».