ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΑΣΥ

Να ανακληθεί η απόφαση για αφαίρεση 4 οργανικών θέσεων

Παράλληλα, με έγγραφα τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμανλάκη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζητούν την ανάκληση της απόφασης για αφαίρεση 4 θέσεων από την Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων για την ενίσχυση του νεοϊδρυθέν Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα. «Δυστυχώς για άλλη μία φορά, οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αντιμετωπίζονται ως «πολίτες β΄ κατηγορίας», αφού υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Νικολάου Σκουφά είναι ο μοναδικός δήμος στη χώρα χωρίς Αστυνομικό Τμήμα, οπότε οι αστυνομικές υπηρεσίες της έδρας μας είναι επιφορτισμένες με την αστυνόμευση δύο δήμων με ιδιαίτερα γεωγραφικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά και με μεγάλο πληθυσμό» σημειώνεται στην επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας που υπογράφουν ο Πρόεδρος Αποτόρης Δημήτρης και ο Γεν. Γραμματέας Σγώρας Σωτήρης και που τονίζει και τα εξής:

“Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊου που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το Αρχηγείο μας αποφάσισε την μεταφορά τεσσάρων (4) οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων προς ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα ο οποίος πρόσφατα ιδρύθηκε. Επίσης η ηγεσία δεν έλαβε καθόλου υπόψιν της ούτε τους πολλούς συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους, που υπομονετικά συλλέγουν τα μόριά τους, χρόνο με το χρόνο, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να μετατεθούν και αυτοί στον τόπο συμφερόντων τους.

Ζητούμε την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης με ταυτόχρονη επαναφορά των 6700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν τεχνηέντως με τον Ν. 4249/2014 και επιπλέον την ίδρυση αστυνομικού τμήματος μικτής αρμοδιότητας στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και η στελέχωσή της νεοϊδρυθείσας υπηρεσίας να γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 εδ. β΄ του Π.Δ. 100/2003, δηλαδή με έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικού προσωπικού από άλλη περιοχή μετάθεσης, το οποίο θα προέρχεται από τους οικείους πίνακες τακτικών μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας και όχι από την υπάρχουσα και ελλιπή δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας”.

Το έγγραφο της ΠΟΑΣΥ
Η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. απέστειλε επίσης αναφορά που υπογράφουν ο Πρόεδρος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος και ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος και στην οποία τονίζονται τα εξής: «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, διαμαρτύρεται διότι, εν μέσω πανδημίας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε τη μεταφορά τεσσάρων (4) οργανικών θέσεων από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων με σκοπό την ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού Αερολιμένα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τις ανάγκες αστυνόμευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, τις ιδιαιτερότητες της περιοχής αυτής, ούτε καν τις ανάγκες και τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού.

Για άλλη μια φορά, το Αρχηγείο, προκειμένου να καλύψει υπαρκτές ανάγκες, προβαίνει σε αποσπασματικές και πρόσκαιρες λύσεις, αδιάφορο αν έτσι προκαλεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θέλει να αντιμετωπίσει, ενώ η κοινή λογική υπαγορεύει τη συνολική επίλυση της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών αφενός με την επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν, ατυχώς, με το Ν. 4249/2014, αφετέρου δε με τη σταδιακή πρόσληψη νέων Αστυφυλάκων, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.
Παρακαλούμε, επομένως, όπως επανεξετάσετε την προαναφερόμενη απόφαση του Αρχηγείου και λάβετε υπόψη τις προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας, ως προς την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με άλλο τρόπο, προκειμένου μη διαταραχθεί περαιτέρω το ούτως ή άλλως επιβαρυμένο εργασιακό περιβάλλον των συναδέλφων μας”.