Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού στην Ηγουμενίτσα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής 
Εξιχνιάστηκε μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή χρηματικού ποσού από ημεδαπή στην Ηγουμενίτσα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έτερης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, η κατηγορούμενη την 16-12-2020 πραγματοποίησε με απολεσθείσα χρεωστική κάρτα της παθούσης ανέπαφες συναλλαγές σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, αφαιρώντας από τον λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των -142,20- ευρώ.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Στο Πέραμα Ιωαννίνων
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής φορτηγού αυτοκινήτου
Συνελήφθη, στις 20-12-2020 το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου και κλοπή.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας εντόπισαν τον κατηγορούμενο προχθές το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων να περιεργάζεται Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και επιχείρησαν αστυνομικό έλεγχο.
Όπως διαπιστώθηκε το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 20-12-2020 από την πόλη των Ιωαννίνων ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν εμπορεύματα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης μαζί με συνεργούς του, αρχικά αφού αφαίρεσαν το παραπάνω φορτηγό μετέβησαν στη συνέχεια σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στα Ιωάννινα και αφού εισήλθαν με αυτό στο εσωτερικό της παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο, αφαίρεσαν δέματα με διάφορα εμπορεύματα που ήταν έτοιμα προς παράδοση σε πελάτες της εταιρείας.
Το φορτηγό αυτοκίνητο καθώς και μέρος των κλοπιμαίων κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθη στις 21-12-2020 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας,
ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην οικία του κατηγορουμένου βρέθηκαν και
κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (42,08) γραμμαρίων, μία
συσκευασία περιέχουσα σπόρους κάνναβης βάρους (4,10) γραμμαρίων, καθώς και ένας μεταλλικός τρίφτης
με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα 
Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής και φθορών σε σχολικό συγκρότημα σε περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ανήλικων ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων περί όπλων.
Επιπρόσθετα, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός, που κατηγορείται για παράβαση περί όπλων (παραβίαση όρων ασφαλούς φύλαξης).
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, κατά το πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα οι ανήλικοι διέπραξαν -κατά περίπτωση- και σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, τις παρακάτω πράξεις σε σχολικό συγκρότημα:

• κλοπή δύο (2) καμερών κλειστού κυκλώματος επιτήρησης και
• πρόκληση φθορών σε δύο (2) προβολείς και σε κάμερα κλειστού κυκλώματος επιτήρησης με τη χρήση αεροβόλου όπλου, ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατηγορούμενου, πατέρα ενός εκ των ανηλίκων.
Κατασχέθηκαν το αεροβόλο όπλο, τύπου πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια καθώς και οι δύο κλαπείσες κάμερες, οι οποίες αποδόθηκαν στους διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.