Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό, τελέστηκε σήμερα (20-10-2019) το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων, συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 15 έως και 18-10-2019, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.

Πανηπειρωτικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Βιβλίου» 
Ο Σύλλογος ‘Αρτας «Οι Φίλοι του Βιβλίου» διοργανώνει Πανηπειρωτικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος
Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι ηλικίας από 14 έως και 18 ετών, που έχουν γεννηθεί ή διαμένουν στην περιφέρεια Ηπείρου. Ο διαγωνισμός αρχίζειστις20/10/2019 και λήγει στις 20/02/2020.
Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα μόνο διήγημα, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 5.000 λέξεις.
Οι διαγωνιζόμενοι για λόγους αντικειμενικότητας θα συμμετέχουν υπογράφοντας το διήγημά τους με ψευδώνυμο. Δηλώνουν επίσης το τηλέφωνο ή το e-mailτους για να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Τα διηγήματα που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα.Δεν πρέπει να έχουν βραβευτεί ή υποβληθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό ή σε λογοτεχνικό εργαστήριο ή σεμινάριο. Επίσης να μην έχουν εκδοθεί ή δημοσιευθεί σε βιβλίο ή άλλο μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό.
Τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν είτε στο e-mailτου Συλλόγου (filoi.bibliou@yahoo.gr), είτε ταχυδρομικά με επιστολήστη Διεύθυνση: Σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου» , Φιλλελήνων 9 , Άρτα 47132 και με την επισήμανση «για το διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος». Θα δοθούν 3 βραβεία : 1ο, 2ο και 3ο. Επίσης θα δημοσιευθούν τα 10 καλύτερα διηγήματα.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν :
Δημήτρης Πεπώνης, φιλόλογος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου
Ρένα Τριχιά- Μανακανάτα, φιλόλογος
Βασίλης Παππάς , δημοσιογράφος
Για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.
Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο e-mailτου συλλόγου: filoi.bibliou@yahoo.gr

Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και του Ιονίου
Πρώτος Έλληνας σε θέση Αντιπροεδρίας ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της έκτακτης Ολομέλειας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, στις 18 Οκτωβρίου 2019 στην Άρτα, σε συνδυασμό με το 11ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου.
Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του Φόρουμ, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος στο Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου για την διετία 2019 -2021.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος από την Ελλάδα καταλαμβάνει Αντιπροεδρία στο Φόρουμ, κάτι που επετεύχθη, μετά την αποδοχή της από κοινού πρότασης του Προέδρου του Φόρουμ Gino Sabatini και του νυν Αντιπροέδρου Παναγιώτη Τσιχριτζή, η οποία κατοχυρώθηκε με επίσημη συμβολαιογραφική πράξη στην Ολομέλεια.
Ο Gino Sabatini ανέφερε ότι, η σημερινή εκλογή του πρώτου Έλληνα σε θέση Αντιπροεδρίας στο Φόρουμ αποτελεί τεράστια αναγνώριση της προσφοράς του Παναγιώτη Τσιχριτζή στην εξέλιξη του Φόρουμ αλλά και μια τεράστια ευκαιρία που δίνεται στα Ελληνικά Επιμελητήρια να εκπροσωπηθούν αλλά και να επηρεάσουν άμεσα την χάραξη των Μακροπεριφερειακών Ευρωπαϊκών πολιτικών σε πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο .
Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Τσιχριτζής ευχαρίστησε τα μέλη του σώματος για την ομόφωνη εκλογή του και δήλωσε ότι θα εργαστεί σκληρά για να τιμήσει την εμπιστοσύνη τους για την από κοινού επίτευξη των στόχων του Φόρουμ και των Ελληνικών Επιμελητηρίων, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Αναπτυξιακού οράματος που αφορά την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου.

31 επενδυτικά σχέδια στο Ε.Π. «΄Ηπειρος»
Ένταξη 31 επενδυτικών σχεδίων στο Ε.Π. «΄Ηπειρος 2014-2020» για καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, εντάχθηκαν 31 Πράξεις Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών» με Κωδικό ΟΠΣ 3185 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Ανακοίνωση της Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων
Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων χαιρετίζει την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του ΚΕΘΕΑ. Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Υγείας, στην ερώτηση της Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κ. Αγγελικής Αδαμοπούλου για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ με ΠΝΠ, απάντησε ότι σύμφωνα με την αρχή της “χρηστής διοίκησης” δεν γίνεται ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από το κράτος να μην “διοικείται” και από αυτό.
Και όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ.Μιχάλης Κριθαρίδης «φυσικά η ΝΔ έχει άλλη άποψη για την περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται με δημόσιο χρήμα».

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων θα αναμένει με ενδιαφέρον τη δημόσια τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. τόσο σε αυτό το μείζον θέμα όσο και σε άλλα θέματα που άπτονται του δημόσιου συμφέροντος και γίνεται συζήτηση για «ιδιωτικοποιήσεις», πχ υπογραμμίζουμε τις πρόσφατες εξαγγελίες 16/10/2019 του Π.Ι.Σ (Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου) για το νομοσχέδιο στην Υγεία.
Επίσης, η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει θέση και για την εγκληματική συμπεριφορά της Τουρκίας με την εισβολή της στη Συρία. Όπως είναι γνωστό ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον εκπρόσωπο των Κούρδων στην Ελλάδα Μουσλέμ Ιεμπραχέμ και προχώρησαν σε κοινή πολιτική δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25 δήλωσε πως θα σταλεί επίσημη αντιπροσωπεία του κόμματος στην εμπόλεμη ζώνη ενώ ταυτόχρονα θα προβεί σε όλες τις ενέργειες στήριξης.

Αιμοδοσία με πρωτοβουλία του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Η 2η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019. Από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” προσέρχονταν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, προκειμένου να αιμοδοτήσουν, στηρίζοντας ακόμα μία δράση του ιστορικού Συλλόγου, ο οποίος φέτος κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.
Αργά το μεσημέρι, μετά το πέρας της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Χάιδας Αλέξανδρος, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ευχαριστούμε θερμώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Αίματος για την άψογη εξυπηρέτησης και φροντίδα των εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθαν σήμερα, καθώς και για την εν γένει συνεργασία που έχουμε με το Κέντρο μετά και την δημιουργία, τον Ιούλιο του 2018, Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στους κόλπους μας. Με σεβασμό στο συνάνθρωπο ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών προχωρεί σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, υλοποιώντας τη μέγιστη πράξη αλτρουισμού, όπως αυτή της αιμοδοσίας

Ενημερωτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας
Ενημερωτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα απρόσκοπτης κίνηση πεζών, ατόμων με αναπηρίες, ηλικιωμένων και γονέων με βρεφικά καρότσια
Ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα απρόσκοπτης μετακίνησης στις πόλεις πεζών, ατόμων με αναπηρίες, ηλικιωμένων και γονέων με βρεφικά καρότσια.
Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε χθες (18-10-2019) το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, όπου αστυνομικό προσωπικό μοίρασε έντυπο «ενημερωτικό» υλικό και συζήτησε με διερχόμενους πολίτες για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης κίνησης των ευπαθών ομάδων σε πλατείες, πεζόδρομους και πεζοδρόμια.
Επιπρόσθετα, από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας ήδη εφαρμόζεται ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με συγκρότηση συνεργείων ελέγχων με σκοπό τον εντοπισμό οδηγών που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αφορούν κυρίως παράνομες σταθμεύσεις σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.