Εορταστικές εκδηλώσεις στην Άρτα για την 25η Μαρτίου

Τίμησαν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Την 25η Μαρτίου τίμησαν οι αρχές της Άρτας. Tην Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021, το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.
Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, ετέλεσε την Δοξολογία για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, καθώς και Τρισάγιο στο Ηρώο, με την παρουσία εκπροσώπων των Αρχών και Φορέων.
Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτή Άρτας κ. Γιώργο Στύλιο που εκπροσώπησε την κυβέρνηση και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών κ.α.

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τίμησε και ο Δήμος Αρταίων ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με δράσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας.
Έτσι εκτός από τον σημαιοστολισμό στην πόλη και στα χωριά του Δήμου, πραγματοποιήθηκε και φωτισμός του κτιρίου του Δημαρχείου και τριών σημείων της πόλης που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση (Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων, Άγαλμα Καραϊσκάκη στην πλατεία Καραϊσκάκη και ιστορικός πλάτανος στο γεφύρι της Άρτας).
Να σημειωθεί πως παρουσία και του Δημάρχου του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος Α’ έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Και στα Γιάννενα
Με εκδηλώσεις εορτάστηκε στα Γιάννενα η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, παρότι λόγω της πανδημίας δεν επετράπη η παρουσία των πολιτών.
Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο Μνημείο Μπιζανομάχων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου και την κατάθεση στεφάνων από τους ελάχιστους επισήμους. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.

Στεφάνια κατέθεσαν ακόμη η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Τζούφη, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννινα Eltion Verleni, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Δημήτριος Μπολομύτης, ο Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας Υποστράτηγος Δημήτρης Κοντογιάννης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης. Επίσης, παραβρέθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.

dav