Επέστρεψε από την Αλόννησο η «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε το χορευτικό συγκρότημα της Κωστηλάτας από το φεστιβάλ της Αλοννήσου που έγινε το τριήμερο από 2 έως 4 Ιουλίου στο όμορφο νησί των Βορείων Σποράδων.
Στην πολύ σπουδαία πολιτιστική συνάντηση πήραν μέρος 500 χορευτές από 17 χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Το φεστιβάλ ήταν καλά οργανωμένο ακόμη και στις λεπτομέρειες ενώ το ζούσε όλο το νησί. Παντού έβλεπες χαμογελαστό κόσμο ενώ στην κεντρική σκηνή κάθε βράδυ τις παραστάσεις παρακολουθούσε πολύς κόσμος και γινόταν το αδιαχώρητο. Η παρέλαση ήταν κι αυτή καλά οργανωμένη και όλος ο κόσμος έκανε έναν κύκλο και χόρεψε ενώ οι ξένοι επισκέπτες του νησιού αποθανάτιζαν με τις φωτογραφικές μηχανές κάθε κίνηση των χορευτών. Η διαμονή των αποστολών έγινε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ το φαγητό στις ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού.

 

Οι ορχήστρες των Λαρισαίων μουσικών Κώστα Δεδώση, Τάσου Σβάρνα, Στέφανου και Δημήτρη Γεωργίου καθώς και των Ποντιακών συγκροτημάτων ήταν άριστες και κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Μετά το πέρας των παραστάσεων ακολουθούσε κάθε βράδυ γλέντι μέχρι τις πρωινές ώρες με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των τουριστών. Συναντήσαμε πολλούς Αρτινούς οι οποίοι παραθέριζαν αυτό τον καιρό στο νησί και οι οποίοι χόρεψαν με την ψυχή τους. Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους αυτούς που βοήθησαν να γίνει το ταξίδι και ιδιαίτερα την Αντιπεριφέρεια Άρτας και τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, την βιομηχανία Γάλακτος «ΚΑΡΑΛΗΣ», τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, τα Σούπερ Μάρκετ Αγγέλης, την ποτοποιία Γάτσιος, τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης, τις πηγές «Κωστηλάτας», την Φάρμα Χήτας και τα Σούπερ Μάρκετ Lidl για την προσφορά τους με τα προϊόντα που μας έδωσαν και πραγματοποιήσαμε την Αρτινή βραδιά και όλοι οι επισκέπτες απόλαυσαν εδέσματα από την Άρτα, ήταν δε τέτοια η ζήτηση που σχηματίσθηκαν ουρές και κανένας δεν έμεινε παραπονούμενος ενώ καταναλώθηκαν σε μια βραδιά 100 κιλά κρασί και τσίπουρο. Εντύπωση μας έκαναν οι 50 εθελοντές που πλαισίωναν τις αποστολές και έλυναν κάθε πρόβλημα στο άψε – σβήσε. Τέλος η αποστολή επισκέφθηκε τον τάφο της Καρολάιν στην Χώρα της Αλοννήσου που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Παναγιώτα Μπέη κατέθεσε λουλούδια ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλα τα μέλη του χορευτικού έψαλλαν συγκινημένα το «Αιωνία η μνήμη».