Επέτειος 28ης Οκτωβρίου - Μήνυμα Περικλή Μίγδου

Στην Πέτρα ( Χελώνα ) Κλειδίου στο άγαλμα του Συνταγματάρχη Αυγερινού και στο μνημείο των πεσόντων αποτίσαμε φόρο τιμής κλείνοντας τις λιτές εορταστικές εκδηλώσεις τις 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη .

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
Διανομή των ωφελούμενων του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Αρταίων 
Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, και συγκεκριμένα: ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προϊόντων βασικής υλικής συνδρομής, όπως καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, καθώς επίσης και σχολικές τσάντες για οικογένειες που έχουν παιδιά από 5 έως 17 ετών,θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στην κεντρική Λαχαναγορά του Δήμου Αρταίων από τις 08:30 το πρωί, έως και τη 13:00 το μεσημέρι.
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την ημέρα προσέλευσης, η οποία θα γίνεται με αλφαβητική σειρά για την αποφυγή συγχρωτισμού. Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής (γάντια και μάσκες) και να τηρούν αποστάσεις.
Επίσης, ο κάθε δικαιούχος θα παραλαμβάνει την ποσότητα που του αναλογεί επιδεικνύοντας το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.
Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση και το ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

Δωρεάν rapid τεστ στον Δήμο Πωγωνίου
Ο Δήμος Πωγωνίου κάνει γνωστό ότι θα διενεργηθούν από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid τεστ στις Κοινότητες Δελβινακίου και Καλπακίου, σε όσους δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο.
Τα rapid τεστ διενεργούνται στα πλαίσια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι μονάδες του ΕΟΔΥ για τον Covid -19 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την 6η ΥΠΕ, στο γενικό πληθυσμό της Π.Ε. Ιωαννίνων τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 οι μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από τις 09:00π.μ. έως 12:30μ.μ. στην Κοινότητα Δελβινακίου. Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν Κοινότητα Δελβινακίου.
Με νέα ανακοίνωση θα γίνει γνωστή η ημερομηνία για τη διενέργεια των rapit τεστ στην Κοινότητα Καλπακίου.

Με εθελοντική προσφορά η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του μνημείου του Λορέντζου Μαβίλη στην τοπική κοινότητα Βασιλικής που είχε βανδαλιστεί από αγνώστους πριν από μερικές ημέρες.
Την αποκατάσταση ανέλαβε εθελοντικά και αφιλοκερδώς ο συμπολίτης μας Βασίλης Γκάλγκος, ιδιοκτήτης επιχείρησης μαρμάρων.
Ο κ. Γκάλγκος είχε επικοινωνήσει αμέσως μετά τον βανδαλισμό με τον Δήμαρχο και μετά από συνεννόηση προχώρησε στην πλήρη αντικατάσταση των μαρμάρινων τμημάτων του μνημείου.
Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την ευαισθησία που έδειξε και την εθελοντική του προσφορά.
Ελπίζει ότι το μνημείο του Λορέντζου Μαβίλη θα τύχει του σεβασμού που αρμόζει στον ήρωα που θυσιάστηκε για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Συνάντηση Δημάρχου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών
Τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Βλάση υποδέχθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας αλλά και ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υφυπουργού και σχετίζονται κυρίως με τον απόδημο ελληνισμό.
Η Ηπειρωτική αποδημία είναι πολυάριθμη τόσο στην Ευρώπη όσο και σε άλλες χώρες της υφηλίου.
Η ενίσχυση των δεσμών με την γενέτειρα είναι ένα από τα ζητήματα που μπορεί να προωθήσει το Υπουργείο όταν ξεπεραστούν τα εμπόδια που εγείρει η πανδημία.
Ο κ. Βλάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την συνεργασία και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει για την προώθηση θεμάτων του Δήμου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας του έργου INCLUST
Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Εταιρείας του Επιμελητηρίου Άρτας “ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ”

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας του διακρατικού έργου «LOCALCLUSTERS&SOCIALENTERPRISESINCUBATORSINTHEFIELDSOFCULTURE / TOURISM&FOLKTRADITION»και με Ακρωνύμιο: “InClust”το οποίο εντάσσεται στο INTERREGIPAIICROSS-BORDER COOPERATION PROGRAMME “GREECE -ALBANIA 2014-2020” η Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας “ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ” την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα11:00 στην αίθουσα ισογείου του Επιμελητηρίου Άρτας με σκοπό την παρακολούθηση εκπαιδευτικού-επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα: «Επικοινωνία, Διαπραγμάτευση και Τεχνικές Πωλήσεων».
Εισηγήτρια: Μανιφάβα Χριστίνα, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιχειρηματικότητας.