Επίσκεψη στελεχών της Παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών σε φορείς της ΠΕ Θεσπρωτίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών ώρα ευθύνης» κ. Ιωάννης Στέφος στο Δημαρχείο Φιλιατών, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Θεσπρωτίας κα Παναγιώτα Αγγέλη, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Βασίλειο Τσίγκο και τον Αντιδήμαρχο κ. Παρασκευά Βλάχο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν την συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων, με κύρια ζητήματα την αντικειμενική κατανομή των πόρων του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης στους Ο.Τ.Α. και τους οδικούς άξονες για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου όπως η ανάγκη για ανακαίνιση των υπαρχόντων καταλυμάτων, η κατασκευή νέων, η αξιοποίηση υπαρχόντων δομών με πολλαπλασιαστικό όφελος για την τοπική κοινωνία, η ανάγκη ύπαρξης ξενώνα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, καθώς και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως ο ηλεκτροφωτισμός της οδού εισόδου της πόλης των Φιλιατών και η έλλειψη μηχανημάτων έργου. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η συνεργασία των δύο βαθμών Τ.Α. μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τους δημότες.

Την ίδια ημέρα τα στελέχη της Παράταξης επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και συναντήθηκαν με τον κ. Αλέξανδρο Πάσχο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον κ. Πέτρο Ζουμπούλη Διοικητικό Προϊστάμενο, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την τοπική επιχειρηματική κοινότητα, με έμφαση στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, ειδικά του παραλιακού άξονα Ηγουμενίτσα – Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι και την ανάγκη για λειτουργία του Τελωνείου Μαυροματίου με διευρυμένο ωράριο.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας όπου τα στελέχη της παράταξης συναντήθηκαν με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Παππά και με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Νικόλαο Κολιγιώτη. Συζητήθηκε ο αυξημένος υπηρεσιακός φόρτος της Διεύθυνσης ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς πρόκειται για τουριστική περιοχή, με την αύξηση των τροχονομικών περιστατικών και λοιπών παραβάσεων. Ταυτόχρονα έγινε αναφορά και σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα όπως η διακίνηση και η χρήση εθιστικών ουσιών και η έμφυλη βία.

Τέλος, τα στελέχη της Παράταξης επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, με τον οποίο συζήτησαν καταρχήν το θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και αφορά την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού της λιμενικής ζώνης που ακόμη αναμένεται από τη διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ. Επίσης ενημερώθηκαν ότι η νέα διοίκηση της ΟΛΗΓ δεν χρηματοδοτεί πλέον το Λιμενικό Σώμα για συντήρηση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού του, το οποίο αναγκάζεται να αιτείται ακόμη και για τα αναλώσιμά του στήριξη από την ΠΕ Θεσπρωτίας. Η παράταξη επανατοποθετήθηκε στο αίτημά της για επιδότηση στέγασης και σίτισης επικουρικών ιατρών του Νοσοκομείου Φιλιατών από την Περιφέρεια Ηπείρου. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όλη την ΠΕ Θεσπρωτίας όπως η αποπεράτωση της οδού εισόδου της πόλης της Ηγουμενίτσας, η προσβασιμότητα ΑμεΑ ειδικά στις παραλίες, οι μεταφορές των μαθητών από απομακρυσμένα χωριά και γενικότερα θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των δήμων και της ΠΕ Θεσπρωτίας.

Ως Περιφερειακή Παράταξη δεσμευόμαστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας με τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση των ζητημάτων που τέθηκαν στις συναντήσεις.