Επίσκεψη στο Γηροκομείο "ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΤΣΟΥ"

Από τη ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ
Το Γηροκομείο Άρτας επισκέφθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Άρτας της ΝΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτριο Σκανδάλη, προσφέροντας πασχαλινά δώρα. Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, «Όπως εδώ και τρία χρόνια έχουμε καθιερώσει, επισκεφθήκαμε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη το Γηροκομείο της πόλης μας “ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΤΣΟΥ” και συναντήσαμε τους τρόφιμους, το προσωπικό και την διεύθυνσή του, προσφέροντας τους τα καθιερωμένα πασχαλινά δώρα (πασχαλινό αρνί, αυγά, τρόφιμα, δώρα).

Περισσότερο από όλα, για εμάς μέτρησε η ζεστή αγκαλιά και το χαμόγελο των γερόντων. Καλούμε όλα τα μέλη μας να έχουν στο μυαλό και στην καρδιά τους το γηροκομείο της πόλης μας και να προσφέρουν και σε αυτό την αγάπη τους. «Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά και καλήν απολογίαν». Το αίτημα αυτό που πρέπει όλοι μας να το ζούμε και ακούγοντάς το στην Εκκλησία να μας προβληματίζει θετικά, ας φροντίσουμε στο ελάχιστο των δυνατοτήτων μας να το κάνουμε πράξη για όσους ζουν στο γηροκομείο. Καλή Ανάσταση

Παρούσα χωρίς προϋποθέσεις η παράταξη «Ήπειρος Όλον» στο debate της ΕΡΤ
Χωρίς όρους και προϋποθέσεις προς τις άλλες παρατάξεις δηλώνει τη συμμετοχή του στο τηλεοπτικό debate, που έχει «στα σκαριά» η διοίκηση της ΕΡΤ, για τις 13 Περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Ηπείρου, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Δημήτρης Δημητρίου.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «Σε αντίστιξη, δε, με τους συνυποψηφίους του από άλλες περιφερειακές παρατάξεις που έσπευσαν να δηλώσουν δημόσια την προθυμία τους να μετάσχουν στην εν λόγω τηλεμαχία, θέτοντας ωστόσο, παράλληλα, τον όρο να είναι απαραιτήτως παρών σε αυτό, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης. ο κύριος Δημητρίου, δημοσιοποιεί την πρόθεση και την επιθυμία να μετάσχει στο debate της 13ης Μαΐου, το οποίο προγραμματίζεται να διεξαχθεί στα Γιάννενα, χωρίς να θέτει κανέναν ειδικό όρο ως προϋπόθεση της δικής του συμμετοχής.

Επιθυμία του, βέβαια, είναι να μετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Ηπείρου, και να διεξαχθεί ένας γόνιμος, ουσιώδης και εποικοδομητικός δημόσιος, τηλεοπτικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης, για την ενημέρωση των Ηπειρωτών, όπου θα υπάρξει μία πολιτισμένη ανταλλαγή και διασταύρωση απόψεων, επιχειρημάτων, θέσεων. Ως παράταξη που σέβεται όλους τους υποψηφίους στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές, και πάνω από όλα επιδιώκει να ακουστούν όλες οι απόψεις, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς ή τυχόν απουσίες, η παράταξη «Ήπειρος Όλον» δηλώνει παρούσα στον δημόσιο διάλογο, στο πλαίσιο της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας και κατά συνέπεια, στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της ΕΡΤ, επιθυμώντας να δώσουν όλες οι παρατάξεις το «παρών» σε αυτό, χωρίς ωστόσο να το απαιτεί ή να επιχειρεί να το επιβάλλει, κόντρα στο δημοκρατικό πνεύμα που διέπει την παράταξή μας!»

Με τους πολύτεκνους ο Γ. Μπαλάγκας
Ανταποκρινόμενος στην ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Γιώργος Μπαλάγκας με μέλη του συνδυασμού, επισκέφθηκαν τα γραφεία της Ένωσης, όπου και είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Ευάγγελο Παπαμιχαήλ και το Δ.Σ.
Στην συνάντηση όπου τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τους πολύτεκνους της Άρτας, ο κ. Μπαλάγκας δεσμεύτηκε ότι θα τα προωθήσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, κρίνοντας τα όχι απλά σαν δίκαια, αλλά το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος σαν αυτονόητη αναγνώριση των όσων προσφέρουν οι πολύτεκνες οικογένειες στην αρτινή κοινωνία.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπαλάγκας σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «η σημερινή επίσκεψη δεν είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά φιλοδοξεί να δρομολογήσει ένα καινούργιο πλαίσιο στις σχέσεις πολυτέκνων και Δήμου, αφού είναι εκείνοι που χωρίς να πτοούνται από την οικονομική κρίση και κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, συνεχίζουν αγόγγυστα να δίνουν την μάχη της δημογραφικής ανάτασης της χώρας μας, με ζηλευτή αξιοπρέπεια και περίσσεια περηφάνεια, δίνοντας πραγματικό νόημα στις έννοιες της οικογένειας και κατ’ επέκταση στην θωράκιση του Έθνους και της Πατρίδας μας».
«Στην προσπάθειά τους αυτή» κατέληξε ο κ. Μπαλάγκας, «οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες».

Εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε Τουριστικές εκθέσεις
Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», σας προσκαλεί να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή στο πρόγραμμα Β2Β συναντήσεων, που πρόκειται να διοργανώσει κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της, στις παρακάτω Τουριστικές Εκθέσεις για το 2019:
WTM Λονδίνο, 04-06/11/2019
PHILOXENIA Θεσσαλονίκη, 08-10/11/2019

Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε αρχαιολογικούς χώρους
Αποτελέσματα εφαρμογής σε 11 μνημεία και μουσεία της χώρας
Η αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε 11 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το β΄ εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2018 στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφηκε αυξημένο ποσοστό επισκεπτών κατά 16,31%, ενώ στους υπόλοιπους χώρους η αύξηση ήταν 6,85%.

Όσον αφορά τα έσοδα, στους 11 χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καταγράφηκε αύξηση των εισπράξεων κατά 10,01% σε σύγκριση με το 2017, ενώ η αύξηση στους υπόλοιπους χώρους ήταν 7,16%. Δηλαδή, η επιπρόσθετη αύξηση των εσόδων στους χώρους του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ήταν 2,85%, που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα 950 χιλιάδων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών στη Βεργίνα, ενώ θα ακολουθήσουν τα μεγάλα μνημεία και μουσεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υπάρχουν θετικές προοπτικές για πολιτιστική χορηγία για την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στους υπόλοιπους χώρους το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επεκταθεί μέσω στρατηγικής συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού με το Υπουργείο Παιδείας και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο Κ. Μπάρκας, για την επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων
«H χθεσινή επέκταση των τριών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που καλύπτουν συνολικά 51.383 εργαζόμενους στους κλάδους των τραπεζών, των πάσης φύσεως μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη χώρα. Πλέον, με τις Συλλογικές Συμβάσεις που έχουν επεκταθεί σε 12 κλάδους, καλύπτονται πάνω από 210.000 εργαζόμενοι», δήλωσε στον ρ/σ στο Κόκκινο 105,5, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «μετά από πολλές δυσκολίες, έχουμε περάσει πια σε μία επόμενη φάση, με την ανεργία να μειώνεται και με όλο και περισσότερες νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται. Την ίδια στιγμή ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί και ο υποκατώτατος έχει καταργηθεί».
Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, για τη ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Μπάρκας σημείωσε πως «το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και είμαστε στην τελική φάση για την κατάθεσή του, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου».
Τόνισε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων ενώ λαμβάνονται και συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων διανομέων.

Ενημερωτικά φυλλάδια από τις Υπηρεσίες Τροχαίας
Με ευχές και συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας
Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα, διανεμήθηκαν την Μεγάλη Πέμπτη (25-04-2019) το πρωί, από το προσωπικό των Υπηρεσιών Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σε οδηγούς οχημάτων και πεζούς, σε κομβικά σημεία και οδούς στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, τα ενημερωτικά φυλλάδια περιέχουν ευχές για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα καθώς και συμβουλές κυκλοφοριακής συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας. Παράλληλα, οι τροχονόμοι παρότρυναν τους επιβάτες των οχημάτων και τους πεζούς να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, που η κίνηση παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη, τόσο στις αστικές περιοχές όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου εύχεται στους πολίτες Χρόνια Πολλά και Καλές Εορτές και υπενθυμίζει στους οδηγούς και στους χρήστες του οδικού δικτύου, ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Δρομολόγια ΚΑΜ ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
•Τρίτη (30-04-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
•Πέμπτη (02-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ασπροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές.
•Παρασκευή (03-05-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
•Σάββατο (04-05-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατός – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.