Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως στην Άρτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως στην Άρτα την περασμένη Παρασκευή.
Η περιοδεία ξεκίνησε από το πρωί με επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής μας και ειδικότερα στο Μουσικό Σχολείο Άρτας στο 3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο στο 2ο ΓΕΛ Άρτας στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Γλυκόρριζο και τέλος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έγινε εκτενής διάλογος με μαθητές, εκπαιδευτικούς,και γονείς.

Καταγράφηκαν τα αιτήματα και οι προτάσεις όλων. Η Υπουργός παρουσίασε την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ειδικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Άρτας. Το απόγευμα επισκέφτηκε την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, είχε συνάντηση στα γραφεία της ΝΟΔΕ Άρτας με Δ.Σ και μέλη της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Άρτας. Τέλος στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό συναντήθηκε με Αιρετά στελέχη της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α/Β βαθμού.Το βράδυ πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Άρτας και των τοπικών επιτροπών στον Πολυχώρο Πολιτεία με πολύ μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων της ΝΔ.

Και στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Στα πλαίσια της επίσκεψής της στο νομό Άρτας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα, εκφράζοντας ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του τμήματος και ιδιαίτερα για τοΕργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής.
ΗΥπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για εκπαιδευτικά θέματα με τον Κοσμήτορα του τμήματος, καθ. Ευριπίδη Γλαβά, ο οποίος αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς στόχους,τις ερευνητικές δραστηριότητες καιταΕρευνητικά Εργαστήρια του τμήματος. Στη συζήτηση ήταν παρόντες οι καθηγητές Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σταύρος Νικολόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μηνάς Πασχόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το ενδιαφέρον της κας Κεραμέως στράφηκε στην έντονη ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής. Ο καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου, αναφέρθηκε στα καινοτόμα έργα σχετικά με την εκπαίδευση και επιμόρφωση, την επιχειρηματικότητα , το περιβάλλον, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την υγεία, που υλοποιούνται από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου, η οποία αποτελείται από καθηγητές, μεταδιδάκτορες, υποψήφιους διδάκτορες, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.
Ο κος Στύλιος παρουσίασε ειδικότερα ταερευνητικά έργα που υλοποιεί το Εργαστήριο, τα οποία βρίσκονται στην αιχμή της καινοτομίας και τεχνολογίας καθώς αφορούν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση(Industry 4.0). Συγκεκριμένα, το έργο TIPHYS (Erasmus +)στοχεύει στο σχεδιασμό και υλοποίηση τεχνικών εικονικής πραγματικότητας για εκπαιδευτικούς σκοπούς για φοιτητές διδακτορικού επιπέδου. Το έργο NEWMETRO(Erasmus +)έχει ως στόχο να εντοπίσει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας στον τομέα της Μηχανοτρονικής και να σχεδιάσει ένα εκπαιδευτικό μοντέλο που θα προάγει δεξιότητες που θα οδηγήσουν σε προηγμένες διαδικασίες παραγωγής ενισχύοντας και καθοδηγώντας την προσπάθεια για την επίτευξη της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης (Industry 4.0), στην οποία στοχεύει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο τις ανάγκες εκπαίδευσης για τις αναδυόμενες τεχνολογίες και καινοτομίες.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε από την κα. Υπουργό, στην έρευνα που διεξάγει το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής σε θέματα οργάνωσης, σχεδιασμού και υλοποίησης Βιομηχανικών Διδακτορικών σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις σε Πανευρωπαϊκό Επίπεδο, στα πλαίσια του έργου GIENAHS (Erasmus +).
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον καθηγητή κ. Στύλιο στις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας(VR) που έχουν αναπτυχθεί από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Συνάντηση Δημάρχου Νικολάου Σκουφά με την Υπουργό Παιδείας 

Με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η οποία επισκέφτηκε την Άρτα, συναντήθηκε η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση.
Η συνομιλία τους φυσικά επικεντρώθηκε σε θέματα που άπτονται στα θέματα παιδείας με την κα Βαβέτση να ενημερώνει την Υπουργό για τα υφιστάμενα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου, λόγο της ελλιπής χρηματοδότησης.

Προβλήματα που εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στην συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και στα έξοδα που αφορούν στις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων.
Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, και η λειτουργία των ΚΔΑΠ ήταν επίσης στην ατζέντα, με την κ. Κεραμέως να δεσμεύεται πως θα εξετάσει τα αιτήματα που της έθεσε η κ. Βαβέτση.
Η Δήμαρχος από την πλευρά της ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψη, τονίζοντας πως ελπίζει να λάβει υπόψη όλα όσα συζητήθηκαν καθώς η παιδεία θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης.

Με τη Νίκη Κεραμέως ο Περικλής Μίγδος

Στην συνάντησή με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως παρουσία του Βουλευτή Γιώργου Στυλιου ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές κατά την μετακίνηση τους στα σχολεία απ’ την προβλεπόμενη νομοθεσία .
Ζήτησε επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης προς τους Δήμους για την συντήρηση των σχολικών μονάδων καθώς επίσης την υποστήριξη όλων των Σχολείων που βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές.