Επίσκεψη του Γιώργου Στύλιου στην ΔΑΟΚ τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Πολιτική Προστασία Άρτας

«Στηρίζουμε σταθερά τους παραγωγούς του νομού μας»

Τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Άρτας επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και υποψήφιος Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος. Εκεί συναντήθηκε με τους εργαζομένους και τους Διευθυντές της υπηρεσίας και συνομίλησαν για θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα του Νομού αλλά και την στήριξη των παραγωγών. «Είναι πρότασή μου να εργαστούμε ώστε τα αγροτικά προϊόντας της Άρτας όπως η ελιά και το ακτινίδιο να πιστοποιηθούν ως Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και Π.Γ.Ε (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης)».

«Να έρθει το Ινστιτούτο για τα Εσπεριδοειδή και στην Άρτα», επισήμανε ο κ. Υφυπουργός. Ο κ .Στύλιος αναφέρθηκε επίσης στα 16,5 εκ. € που έχουν εγκριθεί για τα αρδευτικά έργα στην Άρτα, στην υλοποίηση του φράγματος στο Κομπότι, καθώς και στη μελέτη για την ολοκλήρωση των εγγειοβελτιωτικών του κάμπου και της ημιορεινής περιοχής της Άρτας.


Στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός βρέθηκε στη Νομαρχιακή Μονάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) Άρτας. Στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Μονάδα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει για την ταχύτερη εκταμίευση των ενισχύσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί. Υπογραμμίζοντας το έργο που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την μείωση της γραφειοκρατίας και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του.
Τέλος, ο κ. Στύλιος επισκέφθηκε τα γραφεία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Άρτας, όπου συζήτησε με τη διεύθυνση και το προσωπικό για το έργο που επιτελεί η Υπηρεσία στο νομό.
Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις της ημέρας, ο κ. Στύλιος δήλωσε: «αυτά τα τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως διαφέρει. Όσα είπαμε τα κάναμε. Ειδικά στη στήριξη των παραγωγών μας απέναντι σε αλλεπάλληλες κρίσεις αποδείξαμε πως είμαστε κυριολεκτικά δίπλα τους. Ενισχύσαμε με στοχευμένα και έκτακτα μέτρα ύψους €500 εκ. τους αγρότες και ταυτόχρονα εκσυγχρονίσαμε τις υπηρεσίες μας. Βάζουμε τέλος στη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία τους.»