Επίσκεψη του Γ. Γ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ

Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η) πραγματοποίησε την Τρίτη 28 Ιουλίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κος Γεώργιος Σταμάτης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή του για τη λειτουργία και τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής των Προνοιακών δομών του Κ.Κ.Π.Π.Η σύμφωνα με τη νέα στόχευση που έχει θέσει η Κυβέρνηση για την αποϊδρυματοποίηση και την παιδική προστασία.
Στην έδρα του φορέα, στο Παράρτημα ΑμεΑ Ιωαννίνων τον υποδέχτηκε η Πρόεδρος κα Τσολάκη, η οποία τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις μαζί με τον Διευθυντή κ Πραμαντιώτη, την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Νάκη, τους Ιατρούς κ.κ. Κωτσαντή και Ευταξία και την Κοινωνική Λειτουργό κα Κίτσιου. Ο κος Σταμάτης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ωφελούμενους και να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσής τους στη δομή.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πωγωνιανής όπου φιλοξενεί πλέον μικρά παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών, μετά από δύο χρόνια που βρισκόταν σε αναστολή.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού στην ορεινή κωμόπολη της Κόνιτσας.
Ο κος Σταμάτης εξέφρασε την υποστήριξή του στα σχέδια της Διοίκησης του Κ.Κ.Π.Π.Η και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την περίοδο της πανδημίας ενίσχυσε τα Κέντρα Πρόνοιας με επικουρικό προσωπικό και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν.
Επεσήμανε, επίσης, ότι σε προτεραιότητα βρίσκεται η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα άτομα με αναπηρία καθώς και η αποϊδρυματοποίηση, και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες να αγκαλιάσουν αυτές τις πολιτικές, με στόχο την ενίσχυση της «ορατότητας» και της κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρίες.
Τέλος, χαρακτήρισε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου ως ένα από τα στολίδια της χώρας και για την δουλειά που γίνεται και για την παράδοση που έχει.