Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στη Βουλή των Ελλήνων

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε την Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021, με τον εξοχότατο Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Μέγαρο της Βουλής.
Κατά τη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Παναγιώτατος και ο Πρόεδρος της Βουλής συζήτησαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, για την περαιτέρω συνδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων προς τη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, στο πλαίσιο και της από ετών συνεργασίας τους.
Μετά το πέρας της συζήτησης η οποία διημείφθη, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέβησαν σε δηλώσεις.

Στη συνάντηση παρέστησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, οι Πανοσιολογιότατοι Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος και Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και ο Αρχιμανδρίτης κ. Πατρίκιος Καλεώδης, Διευθυντής Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου.
Από τη Βουλή των Ελλήνων παρέστησαν οι βουλευτές κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και η κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής. Παρευρέθησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Ειδικός Γραμματέας της Βουλής κ. Βασίλειος Μπαγιώκος, και ο Διπλωματικός Σύμβουλος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης.