Επίσκεψη του Πρέσβη του Μπαγκλαντές στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Τον Δήμαρχο Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα κ. Ashud Ahmed, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη μας.
Η επίσκεψη του κ. Πρέσβη ξεπέρασε τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα και η συζήτηση των δύο ανδρών που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα όπως στις σχέσεις της Ελλάδος με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Μπαγκλαντές, χώρα που θαυμάζει ιδιαίτερα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, στα αξιοθέατα και την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων, στις προοπτικές συνεργασίας στην οικονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, με τον κ. Ahmed να δωρίζει στον Δήμαρχο ένα βιβλίο μεταφρασμένο στα Ελληνικά.

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Με τον «ΣΚΟΥΦΑ» εκμάθηση παραδοσιακών χορών
Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Άρτας, στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει μαθήματα εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και σε γυναίκες ωφελούμενες του προγράμματος ΤΕΒΑ που θα υλοποιήσει ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους Δήμο Αρταίων, Δήμο Νικολάου Σκουφά, Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων.
Oι εγγραφές συνεχίζονται έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» (οδό Αποκαύκου 1 –Πλατεία Σκουφά) και ώρες από 9 π.μ. έως 1 μ.μ.
Πληροφορίες στα τηλέφωνο 2681022795 και στο email: syllogosskoufas@yahoo.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ανακοίνωση για τις Συλλήψεις στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας με ανακοίνωσή του «στέκεται αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην βιομηχανία ποτών ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η ασυδοσία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης υπαλλήλου της δεν θα περάσει! Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ δίνουν τον αγώνα τους για να γυρίσουν στη δουλειά τους 15 συνάδελφοί τους διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ. (…) Σαν Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργάτες για τον δίκαιο αγώνα τους και απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».