Επίσκεψη Χρήστου Τσιρογιάννη στον Πτηνοτροφικό: «Αλλάξαμε τον κάμπο ασφαλτοστρώνοντας χιλιόμετρα δρόμων»

Στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας βρέθηκε ο Χρήστος Τσιρογιάννης και εκεί τον περίμεναν για να συνομιλήσουν ο Πρόεδρος, κ. Δημήτρης Πετανίτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως ειπώθηκε, ο κάμπος έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια μετά τα έργα ασφαλτόστρωσης που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων.
Ωστόσο, μπορούν και πρέπει να γίνουν και άλλα έργα από τα Υπουργεία και από ανθρώπους που ξέρουν τα αγροτικά προβλήματα, όπως είναι το αυξημένο κόστος ενέργειας και ζωοτροφών, ο κορεσμός του δικτύου αλλά και η εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Βιοαερίου.

Οριστικός ανάδοχος για το ΞΕΝΙΑ 
«Σάρκα και οστά» παίρνει η αξιοποίηση, η επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ και του περιβάλλοντα χώρου Κάστρου, μετρώντας αντίστροφα για την υπογραφή της σύβασης με την ανάδοχο εταιρεία « ΕΚΤΕΡ ΑΕ» και Κατασκευαστική ΙΛΙΣΣΟΣ Α.Τ.Ε, η οποία πρόεκυψε μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία που προκήρυξε ο Δήμος Αρταίων.
Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρήστου Τσιρογιάννη, έφτασε η στιγμή της υπογραφής της σύμβασης για το μεγάλο έργο της ανάπλασης και ανάδειξης του Κέντρου της πόλης μας, αφού ορίστηκε ανάδοχος ο οποίος πρόεκυψε μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία που προκήρυξε ο Δήμος Αρταίων.
Πρόκειται για μια πλήρη αστική παρέμβαση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με προϋπολογισμό 9,4 εκ. ευρώ και με χρηματοδότηση που πέτυχε η Δημοτική Αρχή από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Με την έναρξη της εργολαβίας, θα γίνουν μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο του Κέντρο και αξίζει να σημειωθεί ότι, η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και ανά τμήματα.