Επί ποδός και η πολιτική προστασία στην Άρτα

Από τις συνεχείς βροχοπτώσεις

Οι επίμονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν προβλήματα σε όλη την Ήπειρο, με πλημμύρες καλλιεργήσιμων εκτάσεων, καθιζήσεις και κατολισθήσεις εξαιτίας των οποίων κλείνουν δρόμοι.
Να σημειωθεί πως ο φετινός Ιανουάριος, είναι από τους πιο υγρούς αντίστοιχους μήνες των τελευταίων δεκαετιών στη διάρκεια του οποίου έχουν πέσει στην περιοχή μας τριπλάσια ποσά βροχής απ’ τον μέσο όρο.
Παρόλα αυτά στην ΠΕ Άρτας, η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, με κάποιες κατολισθήσεις στα ορεινά, αλλά χωρίς μεγάλα προβλήματα στα πεδινά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, ήταν όλες αυτές τις ημέρες κοντά στις περιοχές, συνεργαζόμενος με τις υπηρεσίες αλλά και τους Δήμους για να δοθούν οι καλύτερες λύσεις.

Ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος σημείωσε πως υπάρχει υποδειγματική συνεργασία Δήμου Γεωργίου Καραϊσκακη – Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και Περιφέρειας Ηπείρου, στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη λόγω των κακών καιρικών φαινομένων.

Όπως σημείωσε ο Π. Μίγδος, «αξιοθαύμαστο είναι το πνεύμα συνεργασίας και διάθεσης για συνδρομή που υπάρχει από τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι έχουν τεθεί στην διάθεση της Πολιτικής προστασίας του Δήμου όλο το 24ώρο ! Υπομονή και κατανόηση από όλους μας !»

Επίσης στον Δήμο Αρταίων, ήταν επί ποδός η Πολιτική Προστασία του Δήμου για να ανταποκριθεί, με τον καλύτερο τρόπο, στις ανάγκες. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, «Είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα καθαρισμός αυλάκων και φρεατίων και άλλες απαραίτητες εργασίες πρόληψης, κυρίως στον Κάμπο και τα ορεινά του Δήμου μας. Αλλά και σήμερα, τα μηχανήματα ήταν εκεί που έπρεπε για να δώσουμε άμεσα λύσεις στα προβλήματα, αλλά και να δώσουμε εντολή για γρήγορες ενέργειες αποκατάστασης. Βέβαια επισκεφτήκαμε και τις εγκαταστάσεις του φράγματος Πουρναρίου, για να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για την διαχείριση των νερών στην κοίτη του Αράχθου προς την πόλη της Άρτας».