Επαγρύπνηση και καθαρισμοί από το Δήμο Αρταίων

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από τη Διεύθυνση Πρασίνου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρταίων αλλά και από ιδιώτες – εργολάβους με τους οποίους ο Δήμος έχει συνάψει σχετική σύμβαση, η αποψίλωση, ο καθαρισμός μεγάλων χώρων πρασίνου από ξερά χόρτα και σκουπίδια και η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού στο Λόφο Περάνθης οι οποίες θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κωλέτσος κάνοντας αυτοψία στην Περάνθη «οι υπηρεσίες του Δήμου σε καθημερινή βάση είναι σε εγρήγορση, ειδικά τώρα που έχουμε αντιπυρική περίοδο. Ευχαριστώ όλους τους εργαζόμενους και ζητάμε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Να φυλάμε όλοι το δάσος μας».

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων
Διανομή τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας
Εν όψει της μεγάλης θρησκευτικής εορτής του Δεκαπενταύγουστου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αρταίων προχώρα σε διανομή τροφίμων και προϊόντων προσωπικής φροντίδας έως και αύριο Τετάρτη 9 Αυγούστου, από τις 10:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, που βρίσκονται στην οδό Αρτινών Πεσόντων.
Οι τσάντες περιέχουν τρόφιμα όπως νωπό κοτόπουλο, χοιρινές μπριζόλες αλεύρι, τοματοχυμός, ρύζι, κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι, μακαρόνια και αλάτι.
Στους ωφελούμενους με ανήλικα τέκνα θα διανεμηθούν επίσης γάλατα τύπου εβαπορέ (3 τεμ. ανά ανήλικο μέλος), βρεφικά σαμπουάν και αφρόλουτρα και μωρομάντηλα και βρεφικές πάνες, από το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Στην Πρέβεζα η επόμενη εκδήλωση «Κερνάμε Ήπειρο»
Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για την προβολή και προώθηση των τοπικών της προϊόντων, «Κερνάει Ήπειρο» στο λιμάνι της Πρέβεζας το τριήμερο 25-27/08/2023.
Δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών. Στις εκδηλώσεις αυτές , θα υπάρξει και δυνατότητα άμεσης πώλησης των προϊόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 14-08-2023 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-1287151 (κ. Σοφία Φούκη).

ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
16η Γιορτή Λαδιού

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, η Κοινότητα Πέρδικας και ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας σας προσκαλούν στην 16η Γιορτή Λαδιού που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8/8/2023 και ώρα 21:30 στο θεατράκι της Πέρδικας, με ελεύθερη είσοδο.
Η Γιορτή Λαδιού είναι πλέον μία εκδήλωση – θεσμός, όχι μόνο για την Πέρδικα, αλλά και για τον Δήμο Ηγουμενίτσας γενικότερα, αφού αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η στήριξη των παραγωγών, καθώς και η τουριστική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, προάγοντας ταυτόχρονα τη λαϊκή παράδοση και τον πολιτισμό μας.