Επιμελητήριο Άρτας: Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, το Επιμελητήριο Άρτας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με ταΕπιμελητήρια της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα:
Παρουσίαση της Νέας Δράσης τουΕΠΑνΕΚ
«ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»στις20/01/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00.
Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, στο ακόλουθο σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/85253164994
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης.

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία
Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ενημερώνουν ότι στις 29 19/01/2021 ημέρα Τρίτη στις 9.00π.μ. – 13.30μ.μ. έχει προγραμματιστεί εξωτερική αιμοληψία που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας και το τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Άρτας.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Δημητρίου(Σκουφά 91-93) στην Άρτα.
Προσκαλούνται οι εθελοντές Αιμοδότες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια διότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες.
Ο εθελοντής αιμοδότης θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
• Πριν την Αιμοληψία, ο κάθε υποψήφιος Αιμοδότης εξετάζεται από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της Αιμοδοσίας.
• Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα ηλικίας 18-60 ετών μπορεί άφοβα να δίνει αίμα.
• Η Αιμοδοσία είναι τελείως ανώδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
• Κανένα φάρμακο δεν αντικαθιστά το αίμα που χρειάζεται ο ασθενής.

Διαρκής η συνεισφορά του ΔΕΣΦΑ στο ΕΣΥ
Υπερκαταψύκτες απαραίτητους για τη συντήρηση και αποθήκευση των εμβολίων κατά του Covid-19 δώρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ο ΔΕΣΦΑ, ανταποκρινόμενος στη σχετική έκκληση του αρμόδιου Υπουργείου. Οι υπερκαταψύκτες αποτελούν αναγκαία υποδομή για την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα. Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια της πληθώρας κοινωφελών δράσεων που υλοποίησε ο ΔΕΣΦΑ μέσα στο 2020.
Συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ κινητοποιήθηκε από την αρχή της πανδημίας, προχωρώντας σε σημαντικές δωρεές αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το ΕΣΥ και σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς που συνδράμουν όλο αυτό το διάστημα στο έργο της Πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας και την ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου.
Ειδικότερα, από το πρώτο κύμα της πανδημίας, ο ΔΕΣΦΑ δώρισε 167.000 προστατευτικές και χειρουργικές μάσκες στο Υπουργείο Υγείας, ενώ υλοποίησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Athens Maker Space διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα την Εισαγωγή στην Μεθοδολογία της Ψηφιακής Κατασκευής, ενώ κατασκεύασε και δώρισε 350 προστατευτικές προσωπίδες3-Dτεχνολογίας σε νοσοκομεία αναφορά.
Μέσα στο 2020, ο ΔΕΣΦΑ πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης των τοπικών κοινωνιών, ενώ συνέδραμε και το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων.

Συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων
Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ στέκονται κι αυτή την φορά αρωγοί με σκοπό να διευκολύνουν ώστε να εξελιχθεί ομαλά και χωρίς προβλήματα ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.
Ο ΟΚΠΑΠΑ με την υπηρεσία των ΚΑΠΗ έχει ξεκινήσει ήδη την επικοινωνία με ηλικιωμένους ώστε να τους ενημερώσει για την διαδικασία του εμβολιασμού και να βοηθήσει, όσους χρειάζονται, στη συμπλήρωση και την υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων.
Ο Δήμος Ιωαννιτών, όπως είχε δεσμευτεί, θα διευκολύνει την μετακίνηση ηλικιωμένων στα εμβολιαστικά κέντρα.
Όσοι δεν διαθέτουν τρόπο μετάβασης μπορούν έγκαιρα να απευθύνονται στη γραμμή επικοινωνίας ώστε να προγραμματίζεται η μεταφορά τους με οχήματα που θα διαθέσουν ο Δήμος και ο ΟΚΠΑΠΑ.
Ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας είναι 26510 54269.

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Δειγματοληπτικός έλεγχος στις σχολικές καθαρίστριες 
Καθολική σχεδόν ήταν η ανταπόκριση των σχολικών καθαριστριών στον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σήμερα από Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.
Οι καθαρίστριες που εργάζονται στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιες εκπαίδευσης, με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκαν και έκαναν το τεστ, συμβάλλοντας από την πλευρά τους στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Τα 76 συνολικά τεστ ανίχνευσης του Covid-19 που έγιναν είναι αρνητικά.
Ο Δήμος για μία ακόμη φορά ευχαριστεί τον ΕΟΔΥ, την 6η ΥΠΕ και την Περιφέρεια Ηπείρου για την συνεργασία.

ΓΣΕΕ: αποτροπιασμός για την επίθεση σε εργαζόμενο της ΣΤΑ.ΣΥ
Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της και καταδικάζει την αποτρόπαιη επίθεση εις βάρος συναδέλφου εργαζόμενου της ΣΤΑ.ΣΥ, στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας, από δύο αγνώστους με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να μπαίνουν στο στόχαστρο διαφόρων, να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή στην ουσία έκαναν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται το καθημερινό μεροκάματό τους σε μεροκάματο τρόμου.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί κατ΄επανάληψη, αρκετοί συνάδελφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας, χωρίς δυστυχώς να έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων. Πράξεις βίας, οι οποίες αφενός μεν δεν λύνουν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφετέρου στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Καλούμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά και απαιτούμε να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες.

Άνοιγμα της αγοράς στην πόλη των Ιωαννίνων πρότεινε ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Η αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει κανονικά», επεσήμανε ο Δημήτρης Δημητρίου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που θα δώσουν λύσεις.
Προτείνοντας το άνοιγμα της αγοράς στην πόλη των Ιωαννίνων και μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, σημείωσε πως η απομόνωση της Ηπείρου αποτελεί πλεονέκτημα, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις έχουν κατατεθεί στον υπουργό Ανάπτυξης, αλλά δεν εισακούστηκαν ενώ θεώρησε αυτονόητο ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για καταναλωτές και κοινό.