Επιμελητήριο Άρτας

Ενημερωτική εκδήλωση για τον βιώσιμο τουρισμό
Το Επιμελητήριο Άρτας, διοργανώνει και προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση για τον αειφόρο τουρισμό στα πλαίσια του Έργου E-Parks. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη συστήματος ειδικής σήμανσης για
περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές, που επιτρέπει τον συνδυασμό των στοιχείων του βιώσιμου τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε ΑΜΕΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 στο Επιμελητήριο Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριόβολου), και διαδικτυακά στην πλατφόρμα Zoom:

https://zoom.us/j/95008890450? pwd=MEpjaExHRWkwTUk3UzlJOVU0TGo3UT09.

Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου
Αναστολή των εισαγωγών ωφελούμενων, μέχρι τέλος του έτους
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, λόγω της διαφαινόμενης αύξησης των κρουσμάτων και
μεταλλάξεων και της ανάγκης προστασίας των κλειστών Δομών του ΑμεΑ (Νεομάρτυς Γεώργιος, ΑμεΑ
Ηγουμενίτσας και ΑμεΑ Φιλιατών),αποφάσισε την αναστολή των εισαγωγών ωφελούμενων, μέχρι το
τέλος του έτους, συνδυαστικά με την αναστολή των επισκεπτηρίων, που έχει γίνει εδώ και δύο
μήνες.
«Με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες που έχουν προκύψει στην Περιφέρειά μας, ζητούμε την
κατανόηση των συγγενών των ωφελούμενων που αναμένουν την εισαγωγή των δικών τους
ανθρώπων, διότι η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και η διασφάλιση της υγείας των ήδη
φιλοξενούμενων στις Δομές μας και των υπαλλήλων μας, έχει τεθεί σε προτεραιότητα.
Η υγειονομική κρίση που βιώνουμε, απαιτεί από όλους μας υπομονή και συνέπεια, προκειμένου να
εξέλθουμε με όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ασφάλεια, από αυτή», αναφέρεται σε ανακοίνωση εκ μέρους του ΔΣ η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ.

Έργα στην ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΚΤΙΟΥ – ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
Από το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της «Εγνατία Οδός ΑΕ», γίνεται γνωστό ότι, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών της 5ης Δομικής Επιθεώρησης εντός της Υποθαλάσσιας Σήραγγας Ακτίου – Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί λωρίδων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
– Τετάρτη 08/12/2021 από 18:00 έως 23:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας από
Άκτιο προς Πρέβεζα,
– Πέμπτη 09/12/2021 από 18:00 έως 23:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας από
Πρέβεζα προς Άκτιο,
– Παρασκευή 10/12/2021 από 18:00 έως 23:00 με αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας
από Πρέβεζα προς Άκτιο.
Η κυκλοφορία θα διεξάγεται εκ περιτροπής, σύμφωνα με την υπ ́αρ. Πρωτ. 2514/1/317-
α’/04.12.2021 Απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν πιστά τις σημάνσεις και τον Κ.Ο.Κ.

Δωρεάν ανοιχτή δειγματοληψία με rapid test στο Δήμο Πωγωνίου
Η ΚομΥ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου θα πραγματοποιήσει δωρεάν ανοιχτή δειγματοληψία με rapid test για το κοινό την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ως εξής:
• 09:30-11:30 στο Καλπάκι (Κλειστό Γυμναστήριο).
• 12:00-13:30 στον Παρακάλαμο (Αίθουσα ΚΔΑΠ).
Όσοι πολίτες του Δήμου Πωγωνίου επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ, μπορούν να προσέλθουν.

Ληστεία στην Άρτα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων για υπόθεση ληστείας, που έγινε στις 06-12-2021 το πρωί σε περιοχή της Άρτας.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, άγνωστος παρουσιάστηκε σε ηλικιωμένο ζευγάρι ως υπάλληλος της Δ.Ε.Η. και αφού τεχνηέντως απομάκρυνε τον άνδρα από το σπίτι, στη συνέχεια έσυρε βίαια εκτός αυτού τη γυναίκα και έπειτα αφαίρεσε από δωμάτιο χρηματικό ποσό που βρήκε.
Ακολούθως, επιβιβάστηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Σύλλογος Πέρδικας: Οπτικοποίηση της ενδυματολογικής ιστορίας
Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας σε μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, σε συνεργασία με την κα. Νικολέττα Αναστασίου και με την υποστήριξη του κ. Βαγγέλη Μώκου, προχώρησαν sτην παραγωγή ενός βίντεο, όπου οπτικοποιείται η αφήγηση της Ελένης Σιάνου-Μώκου για την ενδυματολογική ιστορία της Πέρδικας. Στο βίντεο εμφανίζεται η κα. Ραχήλ Μαρκιανίδου αναπαριστώντας τη διαδρομή της παραδοσιακής φορεσιάς στο βάθος του χρόνου.
Το βίντεο δημιουργήθηκε για να προβληθεί στο φεστιβάλ πολιτισμού Tale of X Cities, στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αυτό του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ακουμπάμε στις ρίζες μας, διασώζουμε και μαθαίνουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας! Με όρεξη και μεράκι μεταλαμπαδεύουμε την πολιτιστική μας κουλτούρα στις επόμενες γενιές!

Αραχωβίτης-Γκιόλας: “Να δεσμευτεί ξεκάθαρα η Κυβέρνηση για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο πορτοκάλι” 

Καμία δέσμευση δεν υπήρξε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, διά του υφυπουργού Γ. Στύλιου, σχετικά με το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο πορτοκάλι, μετά τη συνάντηση φορέων παραγωγών εσπεριδοειδών, χυμοποιών, αυτοδιοικητικών και βουλευτών της Λακωνίας και της Αργολίδας για το συγκεκριμένο θέμα.
Πάρα την τεκμηρίωση που έχει δοθεί από τους φορείς των παραγωγών εσπεριδοειδών, τους συνεταιρισμούς και του χυμοποιούς, αλλά και το πάνδημο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των βουλευτών, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση μέχρι τώρα, αλλά και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να εκφράσει τη βούληση της Κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο Τομεάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης , μαζί με τον βουλευτή Αργολίδας Γ. Γκιόλα «τονίσαμε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση προς την ομάδα εργασίας των έγκριτων πανεπιστημιακών για το ποιες συνδεδεμένες ενισχύσεις θα διατηρηθούν και γιατί.
Η συνδεδεμένη ενίσχυση στα πορτοκάλια, με κατεύθυνση τον χυμό, συνέβαλε τα μέγιστα στην εγχώρια παραγωγή και το εισόδημα των καλλιεργητών. Αν η Κυβέρνηση έχει στοιχεία που συνηγορούν στο αντίθετο, να τα παρουσιάσει και να αιτιολογήσει την απόφασή της να καταργήσει την ενίσχυση.
Στη λήξη της προθεσμίας υποβολής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποκαλύπτεται περίτρανα αυτό που από καιρό καταγγέλλαμε. Ότι δηλαδή, η περίφημη διαβούλευση ήταν παντελώς προσχηματική, αφού για τα σημαντικά επίδικα του σχεδίου, δεν υπήρξε αλλά και ακόμη δεν εκφράζεται σοβαρή στρατηγική πρόταση από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Φτάσαμε στο παρά πέντε και η Κυβέρνηση, με τις παλινωδίες της και σε πλήρη σύγχυση, αποδεικνύεται παντελώς αναξιόπιστη να αντιληφθεί τα επίδικα και να διαμορφώσει σοβαρή και υπεύθυνη πρόταση για την υπεράσπιση των σημαντικών συμφερόντων του αγροτικού κόσμου. Την καλούμε να αναθεωρήσει και να μην απεντάξει τα πορτοκάλια από τη συνδεδεμένη ενίσχυση».