Συνάντηση με μέλη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων
Συνάντηση με μέλη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Άρτας. Η Ειδική Υπηρεσία (ΕΥ) INTERREG 2021-2027, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαχειρίζεται και παρακολουθεί προγράμματα τα οποία έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν κοινές διασυνοριακές και διακρατικές προκλήσεις, να στηρίξουν συνέργειες μέσω κοινών εταιρικών σχημάτων και να εδραιώσουν δυνατές συνεργασίες με γνώμονα την ισορροπημένη οικονομική, κοινωνική και χωρική ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, Ιωάννης Γκολομάζος, υποδέχτηκε τον κ.Παπαδόπουλο Γεώργιο, συντονιστή του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020» καθώς και την κα Καλλιτσάρη Χρύσα, υπεύθυνη έργων του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA « Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020».
Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν τόσο οι ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί και τα παραδοτέα που πρέπει να υλοποιηθούν αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει όσο αφορά τα έργα καθώς και κατάλληλοι τρόποι αντιμετώπισης ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και βέλτιστη διαχείριση και υλοποίηση στην νέα προγραμματική περίοδο. Επιπλέον, έγινε επίσκεψη και ενημέρωση στο χώρο του Επιμελητηρίου αναφορικά με τις κατασκευαστικές εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν. Ακολούθησε ξενάγηση στα Βυζαντινά μνημεία της πόλης.
Τέλος, μέσα σε κλίμα δημιουργικής ανταλλαγής απόψεων συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης και υλοποίησης πρωτοβουλιών και ενεργειών για μελλοντική συνεργασία στο πλαίσιο του Έργου INTERREG.
Πρόσκληση για την 1η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα
Από το Νεοχώρι Άρτας την Κυριακή 11 Ιουνίου θα ξεκινήσει η σειρά εκθέσεων γευσιγνωσίας που διοργανώνονται στο πλαίσιο του έργου «αλιΑμβρα».
Κάνοντας πράξη το βασικό σύνθημα του προγράμματος «Από τον Αμβρακικό Κόλπο στο πιάτο σας», η έκθεση γευσιγνωσίας θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα προϊόντα και να ενημερωθούν τόσο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όσο και για την υψηλή διατροφική τους αξία.
Με παραδοσιακές συνταγές αλλά και σύγχρονες τεχνικές που αναδεικνύουν τη γεύση, την εμφάνιση και την ποιότητά τους, τα τοπικά αλιεύματα θα αποτελούν την πρώτη ύλη για φρέσκα εδέσματα που θα παρασκευάζονται σε πραγματικό χρόνο και θα προσφέρονται στον γενικό πληθυσμό, σε τουρίστες και επισκέπτες. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει ακόμα προβολή βίντεο με πληροφορίες για τα εκθέματα, διανομή πληροφοριακού υλικού και μουσική.
Η έκθεση γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου Άρτας και είναι η πρώτη από τις εν συνόλω έξι αντίστοιχες που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του έργου «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας και χρηματοδοτεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.