ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ: Έντονος προβληματισμός για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Άρτας

Τον προβληματισμό τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, όσο και τους πολίτες του τόπου, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ για τη μείωση των εισακτέων φοιτητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Άρτας.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, αναφέρονται τα εξής:
«Με μεγάλη θλίψη και προβληματισμό ξεκινάει η νέα Ακαδημαϊκή χρονιά για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Άρτας και συγκεκριμένα για το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα, στο οποίο καλύφθηκε μόλις το 7% των διαθέσιμων θέσεων εισακτέων φοιτητών και αυτό όχι λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους μαθητές αλλά λόγω των ιδιαίτερα υψηλών βάσεων εισαγωγής στο εν λόγω Τμήμα.

Πιο συγκεκριμένα στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής καλύφθηκαν μόλις 12 θέσεις από τις 156 εγκεκριμένες θέσεις εισακτέων όπως είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός αυτό εγείρει έντονο προβληματισμό τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, όσο και τους πολίτες του τόπου, καθώς δημιουργεί δυσοίωνες καταστάσεις για την οικονομία και ανάπτυξη της περιοχής αλλά και εγείρει ερωτηματικά για τη βιωσιμότητα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Άρτας. Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα είναι αν οι καθηγητές των Τμημάτων της Άρτας επιθυμούν μια τέτοια κατάσταση και τι ακριβώς σχεδιάζουν να κάνουν για αυτό.

Το Επιμελητήριο Άρτας έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια αρκετές συναντήσεις με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα των Τμημάτων της Άρτας με σκοπό την ενίσχυση των δομών, των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους φοιτητές και γενικά τη στήριξη της ακαδημαϊκής/ φοιτητικής ζωής στην περιοχή, γεγονός που όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ίδια την ακαδημαϊκή κοινότητα η οποία επιτρέπει να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στην ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η περιοχή».