ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΤΑΣ: Παρουσίαση δράσης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων(ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, καλεί για ενημέρωση στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, με θέμα την παρουσίαση της Νέας Δράσης τουΕΠΑνΕΚ: «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» στις 09/07/2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα19:00.
Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/89922819969
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης.

H ΑΡ.Π.Η για τα λουκέτα στα καταστήματα των τραπεζών στην Ήπειρο
«Καταγγέλλουμε τα κλεισίματα των καταστημάτων των τραπεζών σε όλη την Ήπειρο (τώρα της Πειραιώς σε Άρτα, Παραμυθιά και Πάργα)» τονίζει σε ανακοίνωση η περιφερειακή κίνηση ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η).
Στην ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «Είναι απαράδεκτο οι τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά του ελληνικού λαού, ο οποίος τις πλήρωσε με τα 3 μνημόνια όλων των συγκυβερνήσεων, με το ευρωμνημόνιο διαρκείας της προηγούμενης κυβέρνησης που συνεχίζεται με τα βάρβαρα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης, να προχωρούν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους. Είναι απαράδεκτο οι τράπεζες που έλαβαν ως συνολική στήριξη πάνω από 350 δις ευρώ από το 2008, σήμερα να προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, στη λογική περιστολής του κόστους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν τεράστιες ευθύνες που στήριξαν και στηρίζουν την ταξική πολιτική των τραπεζών ενάντια στο λαό, αφού και οι δύο έδωσαν τις τράπεζες στον έλεγχο των ιδιωτών, παρότι το χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση δίνονταν και δίνετε από το ελληνικό δημόσιο… Αντί να ανοίγουν καταστήματα για να εξυπηρετείται ο κόσμος για τις ανάγκες του, να μην ταλαιπωρείται και να μην περιμένει σε ουρές ή να κάνει χιλιόμετρα να βρει ένα κατάστημα, οι τράπεζες κλείνουν καταστήματα ειδικά στην επαρχία που σημαίνει μετακίνηση αρκετών χιλιομέτρων με ότι αυτό συνεπάγεται ειδικά για τους συνταξιούχους! Την ίδια ώρα που τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών αμείβονται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ το καθένα… Τράπεζες κρατικές με εργατικό – λαϊκό έλεγχο. Απαιτούμε να σταματήσουν τα κλεισίματα καταστημάτων και να προσληφθεί προσωπικό για τη καλύτερη εξυπηρέτηση του λαού της περιοχής».

Αύξηση των πωλήσεων κατά 28% για τον Όμιλο της ΔΩΔΩΝΗ το 2020
Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκαν τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020. Το 2020, η ΔΩΔΩΝΗ πραγματοποίησε κύκλο εργασιών σε επίπεδο Ομίλου ύψους 138 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 28% σε σχέση με το 2019. Το μικτό περιθώριο του Ομίλου ήταν ελαφρώς χαμηλότερο στο 19,4% εν μέρει ως αποτέλεσμα του αυξημένου κόστους προμήθειας πρώτης ύλης (γάλακτος). Η αύξηση των πωλήσεων είναι κυρίως αποτέλεσμα της 100% ενοποίησης της λειτουργίας της ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου, η οποία πλέον συνεισφέρει περισσότερο από 20% στις συνολικές πωλήσεις του Ομίλου. Το συνολικό καθαρό κέρδος για τον Όμιλο ανήλθε σε 5 εκ. ευρώ. Ως απόρροια της εστίασης της ΔΩΔΩΝΗ στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων της σε θέματα βιωσιμότητας, η Εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την βαθμολογία της από την ανεξάρτητη αρχή αξιολόγησης Ecovadis και συμπεριλήφθηκε στο κορυφαίο 10% των γαλακτοκομικών εταιρειών παγκοσμίως. Επιπροσθέτως, η Εταιρεία αύξησε το συνολικό αριθμό εργαζομένων που απασχολεί από 586 σε 608.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, επιβεβαίωσε επίσης την συνέχιση της ανάπτυξης της δομής του Ομίλου με την προαγωγή του κ. Μιχάλη Παναγιωτάκη σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., διαδεχόμενος τον κ. Tom Seepers ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου. Επίσης, ο κ. Γεώργιος Μπιζέτας αντικαθιστά τον κ.Evgeny Borodkin στην Οικονομική Διεύθυνση της Εταιρείας με τον κ. Borodkin να προάγεται σε Οικονομικό Διευθυντή του Ομίλου