Επιμνημόσυνη δέηση για τα 26 θύματα που χάθηκαν στον βομβαρδισμό της Άρτας το Πάσχα του 1941

Την Κυριακή του Θωμά με το πέρας της θείας λειτουργιάς στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα από τον βομβαρδισμό της Άρτας την 19η, 20η και 21η Απριλίου του 1941, μια εκδήλωση την οποία η Δημοτική Αρχή έχει καταστήσει πλέον θεσμό και κάθε χρόνο τιμάτε με ιδιαίτερο σεβασμό και επισημότητα.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελείται βάσει και της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, για την ανάπαυση των ψυχών, των αθώων θυμάτων από τον τριήμερο βομβαρδισμό της Άρτας, ως ημέρα μνήμης και τιμής, με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Παπάκο (δικηγόρο, ιστορικό – ερευνητή).

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
“ΓΕΦΥΡΙ της ΑΡΤΑΣ ο δρόμος πρόσβασης προς το ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ”
ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο και Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων
Έχει ήδη περάσει µία τριετία από τότε που έχω ήδη υποβάλει αίτημα µου καθώς και εκατοντάδων συνδημοτών µου, εντοπίζοντας την αναγκαιότητα ως εκ της επικινδυνότητας. της εκτέλεσης του έργου “Βελτίωση του δρόμου προς το νέο κοιμητήριο του Δήμου Αρταίων”, µε σχετική διαπλάτυνση στο σημείο στροφής από την εθνική οδό και βελτίωσης του τμήματος μέχρι το νεκροταφείο, καθώς και τοποθέτησης ανάλογων πινακίδων κατευθύνσεως στην εθνική οδό
δεξιά και αριστερά, γεγονός που θα εξαφάνιζε τους ελλοχεύοντες κινδύνους που διατρέχουν σήμερα οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι στην εθνική οδό επισκέπτες καθημερινά, καθώς και των πομπών κατά την μεταφορά των νεκρών στο νεκροταφείο.
Διαπίστωση µας όμως είναι ότι όχι µόνο δεν προγραμματίστηκε η εκτελέστηκε καμία βελτίωση
του αναφερόμενου δρόμου, αλλά αντίθετα και από οκταμήνου περίπου έχει καταστεί επικινδυνότερος για τους διερχόμενους καταστρέφοντας και τα οχήματα τους εκ της κοπής του προϋπάρχοντος ασφαλτικού τμήματος της οδού. Είναι για την πόλη µας ντροπή ένα αξιολογότατο
έργο να µην έχει καλή πρόσβαση και να έχει εγκαταλειφθεί σε τέτοιο βαθμό “να έχει μετατραπεί σε Γεφύρι της Άρτας”. Αυτό θα µας έλεγαν όλοι όσοι εκεί αναπαύονται.
Καλαμπόκης Ελευθέριος
Κάτοικος Αν. Αποστόλων 16 Άρτα

8ο Φεστιβάλ ελαιόλαδου και ελιάς στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες του 8ο Φεστιβάλ ελαιόλαδου και ελιάς, που διοργανώνεται στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2023 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν το Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «Η επόμενη μέρα στον ελαιοκομικό τομέα της Ελλάδας» και ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιόλαδων και ο 5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας «Κερνάμε Ελλάδα» και η «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση» Δυτικής Ελλάδος παρουσιάζοντας νέες καινοτομίες στον αγροτικό τομέα με αγροτικό εξοπλισμό για την ελιά, καθώς και προϊόντα, υπηρεσίες και γαστρονομία βασισμένη στο ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε δυο κεντρικές αίθουσες, θα οργανωθούν το Local Agenda Olive Oil Forum και το Olive Oil Gastronomy Forum.
Για περισσότερες πληροφορίες και τη συμμετοχή σας στο φεστιβάλ μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της διοργάνωσης κα Ψαχούλια Ειρήνη στα τηλέφωνα: 2103610265, 2103622205 και 6981313209 ή μέσω email στο info@edpa.gr και www.kernamellada.gr|www.greekoliveoilfestival.gr.