Επιμνημόσυνη δέηση για τα 26 θύματα που χάθηκαν στον βομβαρδισμό της Άρτας το Πάσχα του 1941

Με μια σεμνή λειτουργιά, τελέστηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, η επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα από τον βομβαρδισμό της Άρτας την 19η, 20η και 21η Απριλίου του 1941, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, και συγκεκριμένα του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νίκου Λιόντου και του Αντιδημάρχου Οικονομικών Χριστόφορου Σιαφάκα. Μια εκδήλωση την οποία η Δημοτική Αρχή σκοπεύει, να καταστήσει πλέον θεσμό και κάθε χρόνο να τιμάτε με ιδιαίτερο σεβασμό και επισημότητα.
Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελείται κάθε χρόνο βάσει και της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων, για την ανάπαυση των ψυχών, των αθώων θυμάτων από τον τριήμερο βομβαρδισμό της Άρτας, την πρώτη Κυριακή πριν τις 19 Απριλίου κάθε έτους ως ημέρα μνήμης και τιμής των αθώων αυτών θυμάτων. Αν η Κυριακή αυτή τυγχάνει να είναι Κυριακή του Πάσχα, τότε η μέρα μνήμης να μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή.
Το πρώτο θύμα από βομβαρδισμό στην Άρτα έπεσε η δεκαοχτάχρονη Κωνσταντίνα Ντούντα την στιγμή που μάζευε ξύλα στον Άραχθο. Οι Ιταλοί αεροπόροι είδαν από ψηλά τον Άραχθο και πίστεψαν ότι πρόκειται για σιδηροδρομική γραμμή, οπότε έσπευσαν να την καταστρέψουν.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με τον μήνα
Πώς μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία οι φορολογούμενοι
Άνοιξε, από την ΑΑΔΕ, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την άρση ακινησίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την μήνα. Έτσι λοιπόν, για μία ακόμη χρονιά, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν στην καταβολή τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος.
Στο εξής, οι φορολογούμενοι – ιδιοκτήτες ΙΧ ή δικύκλων, θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα My Car της ΑΑΔΕ, με τους κωδικούς Taxis, να επιλέξουν το όχημά τους που είναι σε καθεστώς ψηφιακής ακινησίας και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θα θέσουν σε κίνηση το όχημά τους.
Παράλληλα, θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα της συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης, και στη συνέχεια θα γίνεται η υποβολή του αιτήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τίθεται άμεσα σε ψηφιακή ακινησία.
Τέλος, και φέτος η πληρωμή των τελών αφορά μόνο τους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, και δεν υπάρχει ποινή, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ τίμησαν τους ΗΡΩΕΣ της εξόδου του ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
«Το Σπίτι του Ηπειρώτη» τίμησε για άλλη μια φορά το σκοπό του ως πολιτιστικό κέντρο, καθώς στους χώρους του πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σήμερα, Σάββατο, 16 Απριλίου 2022, εθελοντική αιμοδοσία, η οποία οργανώθηκε με αφορμή την 196η Επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, κ. Χάιδας Κ. Αλέξανδρος, «με την κοινωνική αυτή δράση μας θέλαμε να τιμήσουμε όσους/όσες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στο Μεσολόγγι, όσους και όσες έδωσαν το αίμα τους και έγιναν παγκόσμιο παράδειγμα (αυτο)θυσίας για την ιδέα της ελευθερίας, σε μια έξοδο-κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας, όπου η συμβολή των Ηπειρωτών ήταν καθοριστική, αναλογιζόμενοι ότι στις δύο από τις τρεις φρουρές/φάλαγγες ηγούντο Ηπειρώτες οπλαρχηγοί». Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΠΓΝ Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», και ειδικότερα τις: Αρβανιτοπούλου Ευ., αιματολόγο, διευθύντρια αιμοδοσίας, και Αντωνοπούλου Τζένη, νοσηλεύτρια, για την άψογη συνεργασία και υλοποίηση της εν λόγω δράσης, η οποία έγινε σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες. Ευχαριστεί, τέλος, εκ βαθέων όλους/ες όσοι/ες προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αγάπη τους για προσφορά και ζωή, οι οποίοι/οίες, με περίσσευμα ψυχής, έγιναν μέτοχοι της μεγαλύτερης, κατά πολλούς πράξης, αλτρουισμού, της προσφοράς δηλαδή αίματος.

Τον Λεωνίδα Καβάκο υποδέχθηκε στη Βουλή ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας
Τον παγκοσμίου φήμης Έλληνα βιολονίστα και διευθυντή ορχήστρας, κ. Λεωνίδα Καβάκο, υποδέχθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Είχε την ευκαιρία να τον ξεναγήσει στην Έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά» που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την ελληνική Επανάσταση του 1821.
Αμέσως μετά την ξενάγηση, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου πρόσφερε στον κ. Καβάκο το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, για τη σημαντική του προσωπική συμβολή στην προαγωγή και αναγνώριση της ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και για την ανθρωπιστική του συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Καβάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του στον Ναό της Δημοκρατίας, καθώς και από τον πλούτο των εκθεμάτων που περιλαμβάνονται στην επετειακή έκθεση της Βουλής.

Δωρεά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την μεγάλη προσφορά σε νωπάκοτόπουλα καθώς και τυροκομικά προϊόντα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.