Επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Άρτας, ο Χρήστος Γκόκας

Ο Χρ. Γκόκας επισκέφθηκε τη Δ.Ο.Υ. Άρτας, όπου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της Υπηρεσίας και με τον Προϊστάμενό της, κ. Άγγελο Γκίζα, οι οποίοι του μετέφεραν την έντονη ανησυχία τους για την ομαλή και εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Άρτας.

Η ενημέρωση έγινε με βάση το Υπόμνημα των υπαλλήλων της Οικονομικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της ανεπαρκούς στελέχωσης των Τμημάτων στα οποία υπηρετούν, και επισημαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενόψει μάλιστα και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων πολλών συναδέλφων τους στα επόμενα δύο έτη.

Ειδικότερα, και στη δια ζώσης συνάντησή τους με τον κ. Γκόκα, τόνισαν ότι ήδη τα Τμήματα της Δ.Ο.Υ. Άρτας υπολειτουργούν αφού, προβλέπονται σαράντα έξι (46) οργανικές θέσεις στη Δ.Ο.Υ. Άρτας και μόνο οι 42 καλύπτονται αυτή τη στιγμή με υπαλλήλους, εκ των οποίων υπαλλήλων, οι τρεις (3) είναι επιμελητές, οι τρείς (3) είναι καθαρίστριες και άλλοι τρεις (3) υπάλληλοι απουσιάζουν μόνιμα λόγω μακροχρόνιας ασθένειας, ήτοι οι πραγματικά υπηρετούντες υπάλληλοι είναι μόλις τριάντα τρεις (33).

Επιπλέον ανέφεραν ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους προβλέπεται η συνταξιοδότηση 14 υπαλλήλων, και το 2021 αναμένεται να υπάρξουν νέες αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης.
Επίσης, τόνισαν ότι, ήδη με την υφιστάμενη κατάσταση στη στελέχωση των Τμημάτων, η λειτουργία των τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Άρτας είναι οριακή και οι υπάλληλοι θεωρούν ότι πολύ σύντομα δε θα μπορούν να προβούν στην πλήρη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες σε κάποια Τμήματα.
Παράλληλα, πέρα από τις εκατοντάδες ανά βδομάδα συναλλαγές, είναι πολλές οι περιπτώσεις παροχής πληροφοριών και των τηλεφωνικών εξυπηρετήσεων, ενώ υπάρχουν και ελλείψεις σε εξοπλισμό.
Ο κ. Γκόκας από την πλευρά του, κατανοώντας τη κρισιμότητα της κατάστασης που πρόκειται να δημιουργηθεί, δεσμεύθηκε για τις άμεσες ενέργειές του στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών του δραστηριοτήτων και κατέθεσε Αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζητώντας να μεριμνήσει άμεσα για το ζήτημα αυτό.
Στην Αναφορά του επεσήμανε την ανάγκη εξεύρεσης ουσιαστικής λύσης που να επιλύει άμεσα το αδιέξοδο που πρόκειται να δημιουργηθεί από την ελλιπή στελέχωση της Δ.Ο.Υ. Άρτας
Τόνισε δε, ιδιαίτερα τη σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται για την λειτουργία της υπηρεσίας, με αρνητικές συνέπειες και για το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά κυρίως για την εξυπηρέτηση των πολιτών και επιχειρήσεων του Νομού, στις διάφορες οικονομικές δραστηριότητές τους.
Παράλληλα επαναφέρει προς τον κ. Υπουργό, το ζήτημα της Κατάργησης των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Άρτας και την ατεκμηρίωτη μεταφορά τους στην Πρέβεζα, τα προβλήματα για πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και τους φοροτεχνικούς, με ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, ζητώντας την επαναλειτουργία τους στην Άρτα.
Τέλος, καλεί τον κ. Υπουργό να τον ενημερώσει σχετικά με τις όποιες αποφάσεις και ενέργειές του επί του συγκεκριμένου θέματος, ώστε άμεσα να βρεθεί λύση, και να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργίας της η Δ.Ο.Υ. Άρτας.