ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΟΔΕ ΑΡΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό από τη ΝΟΔΕ Άρτας, τις Τοπικές Επιτροπές και την ΟΝΝΕΔ Άρτας στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων.
«Παραδώσαμε τρόφιμα ύστερα από συλλογή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Οργάνωσης μας και συγχαίρουμε τους υπεύθυνους για το εξαίρετο έργο που επιτελούν και για την αλληλεγγύη και την κοινωνική τους προσφορά στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση από την Νομαρχιακή Οργάνωση Ν.Δ Άρτας, που υπογράφει ο πρόεδρος Σπύρου Νικόλαος.

Τρ. Αλμπάνης: Δεν υφίσταται κανένα θέμα αλλαγής τίτλου του ονόματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
«αρά τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν είναι εύκολο να λυθούν από τη μία μέρα στην άλλη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει αλλάξει σελίδα» σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης , επισημαίνοντας πως η υποχρηματοδότηση που ισχύει για το σύνολο των Πανεπιστημίων, αλλά και οι ελλείψεις προσωπικού αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη μορφή που αυτό απέκτησε μετά την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου.
Παρόλα αυτά, «το 2019 χαρακτηρίζεται χρονιά – ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που απέκτησε διαφορετική οντότητα, αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα κυρίως σε γραφειοκρατικό και διοικητικό επίπεδο» σύμφωνα με τον πρύτανη.

Ο κ. Αλμπάνης με αφορμή τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις στη Θεσπρωτία για την απόφαση της Συγκλήτου να ανασταλεί οριστικά η προοπτική λειτουργίας του Τμήματος Διερμηνείας και Μετάφρασης επανέλαβε όσα είχε πριν από δέκα ημέρες αναφέρει σε σχετική συνέντευξη τύπου, ενώ για την πρόταση που κατέθεσε ο δήμος Αρταίων για τη μετονομασία του Πανεπιστήμιου, σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου ήταν αφοπλιστικός.
«Δεν υφίσταται κανένα θέμα αλλαγής τίτλου του ονόματος του Πανεπιστημίου. Ο κ. Τσιρογιάννης μπορεί να καταθέτει αυτή την πρόταση, όμως το Πανεπιστήμιο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αλλαγής της επωνυμίας του».

Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Ν.Σκουφά
Το Κ.Δ.Α.Π. Κομποτίου την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 17:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Κομποτίου διοργανώνει προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας κινουμένων σχεδίων ‘’ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ’’.
Στον χώρο θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου.
Παράλληλα θα προσφερθούν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, δημιουργίες από τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π Κομποτίου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου “Νικόλαος Σκουφάς”
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομποτίου “Νικόλαος Σκουφάς” διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πραγματοποιήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, το Σάββατο 21/12/2019 στις 17.15 . Κουκλοθέατρο από την θεατρική ομάδα των υφο-ποιων , παραδοσιακοί χοροί από τους μικρούς μας χορευτές, χριστουγεννιάτικοι χοροί από τις μικρές χορεύτριες της ρυθμικής ,τραγούδια με γιορτινή διάθεση από την χορωδία μας , κεράσματα και πολλά δώρα μέσα σε μια γιορτή γεμάτη αγάπη !!

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου για την αιθαλομίχλη
Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί τις προηγούμενες δύο ημέρες στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), κυρίως την χτεσινή ημέρα (17/12/2019) όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε οριακά τα 100 μg/m3 (105 μg/m3) με αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις βραδινές ώρες.

Δεδομένου ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες, όπως προκύπτει από την συνεργασία των υπηρεσιών μας με το εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013) απαιτείται η ενημέρωση του πληθυσμού για την λήψη μέτρων προφύλαξης όπως παρακάτω:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου:
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική άσκηση-δραστηριότητα και το χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου.
Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:
Κάθε άτομο θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική άσκηση ιδιαίτερα αν αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό.
Οι συγκεκριμένες συστάσεις ισχύουν για την περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών και για το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 18.12.2019 και ώρα 12:00 ως την Παρασκευή 20.12.2019 και ώρα 12:00 οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Δήμος Ιωαννιτών
Συναντήσεις του δημάρχου στην Αθήνα
Με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου υπουργείου Κωνσταντίνο Λούλη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Η συνάντηση ήρθε ως συνέχεια των συζητήσεων που έχουν προηγηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών τόσο στον τομέα της τουριστικής προβολής και ανάδειξης όσο και της χρηματοδότησης παρεμβάσεων στην πόλη.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο αντιμετωπίζει με πολύ θετικό τρόπο την προοπτική χρηματοδότησης μιας σειράς αναπλάσεων σε σημεία με εξαιρετικό πολιτιστικό, ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Ο Δήμος από την πλευρά του θα υποβάλλει σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για την περιοχή παρέμβασης και τις δράσεις που θα επιλέξει για χρηματοδότηση.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Πράσινου Ταμείου Νίκο Πευκιανάκη, όπου ζήτησε εκ νέου να συμπεριληφθεί ο Δήμος Ιωαννιτών στην πρώτη ομάδα Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης που θα χρηματοδοτηθούν για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων.
Το Τοπικό Χωρικό συνιστά απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης και με την εκπόνησή του ολοκληρώνεται ουσιαστικά ο τοπικός και χωροταξικός σχεδιασμός.
Τέλος ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Παππού, του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη». Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τον Όμιλο είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και με σκοπό την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων για την παραγωγή αρωματικών και θεραπευτικών φυτών.

Σύλλογος φίλων Ιερού βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας
Κάλεσμα σε Αιμοδοσία
Ο σύλλογος φίλων Ιερού βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας καλεί τα μέλη και τους φίλους να συμμετάσχουν στην χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία που διοργανώνει ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών νομού Άρτας το Σάββατο 21 απο 9:00 έως 13:30 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από 10:00 έως 14:00. Σκουφά 79 Άρτα.

Έκθεση του Σωματείου Εικαστικών
«Μικρόκοσμοι»
Έκθεση του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων. Η έκθεση έχει τον τίτλο «μικρόκοσμοι» και θα λειτουργήσει από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2020.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 7.00 μμ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, και θα ακολουθήσει ξενάγηση – συζήτηση με τους δημιουργούς.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, και εγκαταστάσεις, 35 Ηπειρώτες απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, μέλη του Σωματείου μας, πολλοί εκ των οποίων υπηρέτησαν είτε υπηρετούν ως εκπαιδευτικοί Εικαστικών στην Α/θμια, Β/θμια ή Γ/θμια Εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες επιχειρούν με την ιδιαίτερη γραφή τους να ανιχνεύσουν και να αποτυπώσουν με ποικίλες προσεγγίσεις και αναφορές τη θεματική της έκθεσης και προκαλούν το θεατή σε ένα διάλογο άμεσης επικοινωνίας και προβληματισμού.