ΕπιΣτήθιοι Φίλοι: Τα …μηνύματα μια διαφορετικής διαδρομής του Δρόμου του Γιοφυριού!

Η Ζωή είναι … δρόμος και οι γέφυρες επινοήθηκαν για να … ενώνουν τους ανθρώπους, να διευκολύνουν τις ζωές τους… Πολλοί έκοψαν το νήμα στο Δρόμο του Γιοφυριού 2019 που διοργανώθηκε και φέτος στην πόλη μας συγκεντρώνοντας κόσμο πολύ και από πολλά μέρη, ενωμένους σε κοινό αγώνα Κατά του καρκίνου, Υπέρ της πρόληψης, Υπέρ της άσκησης, Υπέρ του… χαμόγελου στη Ζωή. Ο καθένας μέσα από την προσωπική του «διαδρομή» έστειλε το μήνυμά του.

-«Είμαστε πολλοί που έχουμε νοσήσει από καρκίνο, είμαστε εδώ, δυνατοί ξανά, συμμετέχουμε στο Δρόμο του Γιοφυριού, συμμετέχουμε ξανά στη Ζωή και σας περιμένουμε και εσάς να περπατήσετε μαζί μας, με το καλό, του χρόνου που θα έχετε τελειώσει τις θεραπείες σας» ήταν το εμψυχωτικό μήνυμα της προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι Άρτας» κ. Αγγελικής Τσιρογιάννη προς τους συμπολίτες μας που παλεύουν αυτή τη στιγμή με το καρκίνο.
-«Είμαστε εδώ και εμείς οι εθελοντές που δεν έχουμε νοσήσει, όλοι μαζί στο Δρόμο του Γιοφυριού, όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα ζωής και με το χαμόγελο και την αγάπη μας στηρίζουμε όσους ανθρώπους παλεύουν ή πάλεψαν με το θεριό και μας έχουν ανάγκη» τόνισε στέλνοντας ψυχή και στήριξη η αντιπρόεδρος των ΕπιΣτήθιων Φίλων Άρτας κ. Αφροδίτης Κράββαρη προς όλους τους συμπολίτες μας.

-«Ο παιδικός καρκίνος δεν είναι κληρονομικός και σε μεγάλο ποσοστό είναι ιάσιμος. Βοηθούμε όλοι τις οικογένειες που τώρα αγωνίζονται» ήταν το μήνυμα της εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με καρκίνο «Φλόγα» κ. Βασιλικής Ψυχογιού
-«60 νέοι δότες μυελού των οστών στην Άρτα! Ρεκόρ συμμετοχών μέσα σε μία μέρα! Με την ευχή να βρεθεί σύντομα ο πρώτος συμβατός δότης από την Άρτα που θα χαρίσει Ζωή σε κάποιον συνάνθρωπο» επισήμανε η γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας κ. Εύη Κλούρα

-«Είμαι η Κατερίνα Και Σκοπεύω Να ενεργοποιήσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ και με όποιο τρόπο γίνεται για την πρόληψη και προστασία από τον καρκίνο. Το δικό μου μήνυμα – Δέσμευση τρέχοντας το φετινό Δρόμο του Γιοφυριού: να κινητοποιήσω όσους περισσότερους γίνεται για δωρητές μυελού των οστών με την ελπίδα και την ευχή να σωθεί ένα μικρό παιδί που παλεύει με το θεριό» αποφάσισε η κ. Κατερίνα Ζιώρη, πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Άρτας.

-«Συμμετέχουμε με τους ΕπιΣτήθιους Φίλους, Όλοι Μαζί στον κοινό αγώνα κατά του καρκίνου» ανέφερε ο κ. Αλέκος Γεωργοδήμος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Άρτας «Αγκαλιά»
-«…Ως αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης δεσμεύομαι προς αυτή την κατεύθυνση με δράσεις όπως περισσότερο πράσινο, περισσότερους αθλητικούς χώρους, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, περισσότερες δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες συμπολίτισσες, προώθηση της υγιεινής διατροφής κ.α» δεσμεύτηκε δημόσια ο Δήμαρχος Αρταίων κ.Χρήστος Τσιρογιάννης.

-«Ήρθα από τη Δράμα για να αγωνιστώ εδώ, είμαι πολύ ευτυχισμένη που το κάνω, έχω τη δύναμη να συνεχίσω γιατί αγαπάω πολύ τη ζωή και καλώ όλους τους καρκινοπαθείς που κάνουν τώρα χημειοθεραπείες να σηκωθούν από το κρεβάτι και να χαρούν τη ζωή και να μην κλαίνε τη μοίρα τους» κατέθεσε με ψυχή η Εγγονοπούλου Βασιλική από τη Δράμα, αθλήτρια στα 21,1 χλμ του 5ου Ημιμαραθώνιου Άρτας και καρκινοπαθής που κάνει αυτό τον καιρό χημειοθεραπείες.
– «Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Εντάξτε τον προληπτικό έλεγχο στη ζωή σας. Κάντε σήμερα την προσωπική σας δέσμευση» προτρέπει το φυλλάδιο των ΕπιΣτήθιων Φίλων που μοιράστηκε στην διοργάνωση

Όλοι μαζί μια μεγάλη αγκαλιά για τον συνάνθρωπο που νοσεί. Με τα κορδελάκια κατά του καρκίνου τυπωμένα στα μπλουζάκια «χέρι –χέρι» (χρυσό για τον παιδικό καρκίνο και ροζ για τον καρκίνο του μαστού) ένωσαν όλοι τη φωνή τους υπέρ της πρόληψης. Το σύνθημα «I am and I will» της Παγκόσμιας Ένωσης Κατά του Καρκίνου, επίσης τυπωμένο στα μπλουζάκια, απηύθυνε μια δυνατή έκκληση για δράση ζητώντας ταυτόχρονα και μια προσωπική δέσμευση από όλους για την μείωση των επιπτώσεων του καρκίνου σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Χέρι-Χέρι, όλοι μαζί, φορείς, σύλλογοι και αθλητές φωνάξαμε:
«ΕΙΜΑΣΤΕ Άνθρωποι και ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ στηρίξουμε τον συνάνθρωπο που νοσεί και να προωθήσουμε δράσεις πρόληψης για λιγότερο καρκίνο στη ζωή μας»